Edisi Blogger: Oktober 2010

Ahad, 31 Oktober 2010

Syok Main The Sims

Kemarin sy pergi kat 1B dng kakak. Bukannya nak minta puji tau tp mo beli blazer tuk kegunaan masa Krismas nnt..Awal juga nak beli kan..tp tak pe la..lg awal lg bagus daripada nak beli last minit. Lagi pun blazer tu kena sponsor..huhu..lagi syok shoping..whoaa..tak banyak la..5 pasang je. Pas tu, terfikir pulak kpala otak ni nak beli CD game console. Besa la kan kalau gamerholic ni..klau nak g shoping mesti beli satu dua bijik CD playstation. Macam besa la, beli 3 keping dapat harga promosi RM20 je. So, sy beli 3 CD smuannya pasal The Sims..The Sims-Bouncing Out, The Sims Deluxe, and The Sims Adventure. Sbenarnya. sy dah lama nak beli CD game TS ni..dulu ada gak aku beli TS untuk PC punya tp tak tau la apa masalahnya tak dpt nak install pulak..aku ke yg tahu install atau CD yg buat hal..haih!!!..lepas beli TS tuk Playstation ni barulah sy rasa puas walaupun dia punya grafik tak berapa ok jika dibandingkan dengan PC punya.tp tak pe la..lain kali sy akan upgrade kan console playstation aku tu..sekarang masih low budget..gasak je la dgn PS2 je..yg penting sy memang enjoy main..ciayooou..

Khamis, 28 Oktober 2010

Apa nak buat bila marah??

Marah ke?? siapa yang tak pernah marah kat sini?? sy mengaku yg saya ni bukan lah jenis yg cepat marah tapi kalau nak main api dengan sy jangan lah cuba2 sebab pernah dulu sy tikam abang kandung sy sendiri guna keris taming sari disebabkan mereka mengejek sy buah nangka busuk tp nasib baik la mereka tak kena...tu cerita dulu masa zaman budak2 hingusan la..huh..sekarang ni dah okay..Hah!! hari ni sy nak cerita sikit dengan korang ni macam mna nak menangani marah secara sihat..korang baca betul2 ya..ini fakta tau..

marah ni satu masalah emosi yang timbul kerana tekanan. Kalau korang marah, ingatlah benda2 ni:-
- sedar yg korang sedang marah. Katakan pd diri 'saya sedang marah'
- bertenanglah. Count one to ten and tarik nafas sedalam-dalamnya mcm teh tarik.
- kenal pasti kenapa korang marah.
- cuba dengar penjelasan org lain.
- beredarlah jika tak dapat mengawal kemarahan.
- berbincang dengan org lain jika tak mampu mengendalikan kemarahan.
- memaafkan dan terima kenyataan bahawa manusia melakukan kesilapan.
- berfikiran positif
- jangan salahkan org lain jika berlaku kesilapan.
- dapatkan rehat dan tidur yg cukup
- carilah teman untuk meluahkan perasaan dan masalah.

Bila sy ingat balik masa sy budak2 hingusan dulu, teringat riak muka abang sy dan kawan2nya yg sedang ketakutan sampai bersembunyi dalam tandas busuk hanya kerana takut pada keris taming sari saya itu..huhu..sambil meraung-raung, sy cucuk2 pintu tandas dengan keris..nasib baik la mereka tak kena..ayat dari mereka ni je yang sy ingat sampai skarang.."MAAAFFF, KAMI TIDAK MAHU EJEK KAMU LAGI, PERGI LA SIMPAN KERIS TU. KAMU MAHU BUNUH KAMI KA? KASIHANI LA KAMI"..hahaha..sampai sekarang mereka tak lagi buli sy..

Berita Harian Online | Kena simbah cuka akibat tolak cinta

Berita Harian Online | Kena simbah cuka akibat tolak cinta

Hah!!..ni lagi satu berita baru mengenai wanita kena simbah cuka getah. Puncanya hanyalah kerana cinta si lelaki itu ditolak. Mangsa yang dikenali sebagai Ain, 21 tahun, ini melecur 70% di bahagian muka, tangan dan badan dan kini berada di hospital. Kejadian ini berlaku di Taman Cenderwasih, Seberang Prai Selatan. Si mangsa ini sebenarnya akan bertunang dalam masa sebulan lagi dengan jejaka pilihannya sendiri. Mungkin si lelaki yang menyimbah asid ni terlalu frust kot..tp janganlah sampai nak buat macm tu pulak. Memang patut pun pompuan tu tak nak kat hang..anyway, bunga bukan sekuntum beb, banyak lagi yg lain. Ni nak main simbah2 asid pulak. Kena penjara nanti baru nak nyesal ke..lu pikir la sendiri..nanti si gadis pula cakap 'padan muka hang' masuk penjara..

Sabarlah Ain..

Rabu, 27 Oktober 2010

Finding the Lost Identity of Blogger

"Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, 
fact, habits, or goal about you. At the end, choose 25 people to be tagged.
You have to tag the person that tagged you. 
If I tagged you, it's because I want to know more about you."


Whoa..i've tagged by the cute one StellaClaire-Richard. Big round claps to her..yeah.(clap clap clap clapss) and thanks for tagging me. Now, it's my turn to do this. Read and feel the 25 things in my life that you should know..haha..seriously. Ready...go..

1. My real name is Nancy Yasin..just that simple.
2. I am the yougest sibling..
3. I never thought of becoming a Counselor..in fact i'm a counseling student.
4. I hate snake.
5. I love puppy and cats..
6. I'm a good guitar player..
7. I play musics in my church
8. 3rd year student of Universiti Malaysia Sabah
9. some say that i used to be a gamerholic..
10. my last date was on January 2006..huh..that's was too long ago.
11. Yes you right..i'm single and available..but this is not an advert okay.
12. I believe this "Slow down in order to speed up"...
13. This is my 5th semester living at Kg. E..the most crowded student residential at UMS.
14. i hate it when i have to push my self hard only to get up into the UMS bus...berebut mcm org x bertamadun...huhu
15. i am not a good rubber tapper..wake up at 6 and come back at 12...feel satisfy with 5kg per day only...haha..in fact, i can get much much better..
16. assingments can blow my head
17. blogging is my hobby since 2009..but began active somewhere around October 2010.
18. no. 18 is not my favorite number..
19. since i was 7 years old, Manchester United has been my most most favorite football club ever..(thanks to David Beckham)..i love MU because of him and that Spice Girls diva..Victoria a.k.a Post.
20. you bet, i'm a good woman footballer.
21. i love futsal too.
22. This is my favorite jersey no..22.
23. Here's the fact..David Beckham wore Real Madrid no.23 jersey when he was playing for that club.
24. my mother and my father is my life..i love them soooo much..and my other 4 siblings too.
25. Last but not least, i love you all my blogger friendss..WSBs, Sabahan Bloggers, Kelab Blogger, all Malaysians blogger, and of course to all bloggers in this world. I'm more than happy to become one of blogger community. Peace.

and here, i wish to tag those blogger below:
2. Just
8. dLA
9. Eddy
11. Kiena
14. Aly89
16. nur
18. Myfrin
19. Syifa
20. Khai
21. Scuba
24. pija

happy blogging..

myMetro | Tumbuk ibu sampai koma

Adedei..terkejut aku baca brita ni..sanggup dia tumbuk mak dia sendiri sampai koma..tak boleh sabar ke?? Sejak dua menjak ni, banyak kes tumbuk menumbuk, pukul memukul, kencing mengencing, tampar menampar (ni biase la) botak membotakkan golongan wanita yang dilakukan oleh si suami atau si anak sendiri kat ibu atau isteri mereka..huhu..adakah golongan lelaki sekarang semakin ganas? walaupun hakikatnya masih ramai lelaki suci dan sejati kat luar sana namun tidak dapat dinafikan banyak lelaki yg bersikap macam setan juga..kepada para wanita, hati-hati la dalam memilih pasangan. Kepada ibu-ibu, bijak la dalam mendidik anak2 supaya menjadi anak yang soleh dan menghormati orang tua..Tepuk dada tanya selera..

Biar la org cakap kita ni anak mami

Selasa, 26 Oktober 2010

She Need Helps


Well, if you read Borneo Post online today, you might have seen this news. Personally, i felt so sorry for her and there's not much i can do to share a help other than spreading this news to all of us. This woman named  Manyan,57, live alone in her tiny shack at Stapok resettlement area somewhere in Sarawak. Her husband passed away nearly 10 years ago and her 5 children were too rarely visiting her. She only work as a street sweeper with an estimated income of RM250 per month. How you can survive with that huh? 
She might be stronger enough to work at her age right now but just imagine when she reach 60, 70 and maybe 80 years old, will she still stay the same?? Abseloutely NOT..I know most of us include myself can't give much help in cash or goods but i know we can make a different by spreading this news to those who can give help in much more figurative help like money, aids, or gorceries supply. And i also hope that her 5 children read this news and open their minds and heart to visit and take good care of their mother after this.

For those who wish to assist Manyan, she can be contacted at 013-8450532

Isnin, 25 Oktober 2010

Upgraded to Glitterati

Wah..I've been working for this one and now i get it. Big Thankss to Nuffnang for including me into the Glitterati member. So, the next target is to get BE. And for sure, i have to work on that too. Up trafficksss to my site will be my next tougher task. Huhu..anyway, happy blogging and even happier when i have Nuffnang along in my blog...

Ahad, 24 Oktober 2010

Padah kerana "BAKAKUK"

Pics taken from Cen

Uii..mcm hebat dia ni aim..boleh jadi penembak negara kot..
Dimana korang ni? di zoo ka?
Apa korang nak tembak ni?
Bakakuk (senapang patah buatan sendiri) korang ada lesen ka?

Pics taken from Cen

Jangan ja jadi mcm ni..

Post ini sekadar untuk renungan bersama. Individu dalam gambar hanya sebagai model sampingan.


Nak Kurangkan 10 pound??

Nak kurangkan berat badan ya..ada cara yg lebih baik dan natural. Tak payah la ambil pil2 smua tu. Ni sy nak kongsi la cara2nya walaupun sy sendiri tak buat (kedapatan sudah saya)...hik hik..but seriously, this is true okay.  Someone who are profesional in this field wrote about it. Apa yg korang perlukan adalah keazaman, motivasi, kawalan diri, pemakanan yang sesuai, keseimbangan, dan yg paling penting senaman. Berikut merupakan step2 yg kitaorang perlu buat:

  1. Air - Minum air segelas sebelum makan. Bila dah minum tu, korang akan rasa full dan cepat kenyang. Buat stiap hari ya.
  2. Kurangkan pengambilan kalori - Apa itu kalori? Kalori = Tenaga. Semakin banyak kalori yg diambil maka semakin banyak tenaga yg diperlukan utk membuang kalori tersebut. Jika tak buang kalori maka ia akan menjadi lemak dalam badan (kalori = gemuk). Apa yg menariknya ialah kalori ini boleh diukur. Contohnya, 1gm nasi sama dengan 5 kalori. So, kurangkan pengambilan kalori dari sehari ke sehari utk membantu mengurangkan berat badan kita.
  3. Kurangkan atau berhenti memakan makanan bergula - just droping the sugar from your diet kan help you to reduce weight. Hah, korang jgn la masukkan gula dalam milo, nescafe, kopi atau teh. Lagi satu, sudah2 la tu makan candy walaupun candy itu sedap. 
  4. Tentukan saiz hidangan anda  - ok, sini ada tips nak tentukan saiz hidangan anda. 3 ounce ayam, ikan dan daging adalah sama dengan saiz tapak tangan seorang wanita (tapak tangan tak termasuk jari jemari kita). Satu ounce keju pula bersamaan dengan saiz ibu jari kita. Kitaorang belajar la tentang saiz2 makanan ni kerana ia akan memberi faedah yg sangat besar kepada kitaorang yg nak berdiet ni.
  5. Tambahkan fiber - Lebih banyak makanan berfiber akan membantu kurangkan berat. Contohnya kekacang, sayuran mentah, sayuran separuh masak, buah-buahan, dan cereal.
  6. Senaman - Ni la benda yg paling penting. Semua orang dah tau yg senaman tu penting kalau nak kurangkan berat badan. Tp ramai yg bagi alasan tak dapat nak bersenam sebab sibuk la,, tak de masa la, mcm2 alasan. Sedangkan time kita ni sibuk2 pun boleh juga bersenam. Contohnya, nak pergi kerja kat KLCC tingkat 8. Caranya jgn pakai lif semasa nak pergi dan nak pulang. Lain la kalau dah terlambat bangun.Lagi satu kalau tempat korang tu tak da lif, cuba letak kereta anda di tempat parking yg lebih jauh, then jalan kaki atau jalan kaki saja pergi kerja tanpa manaiki kenderaan. Secara tidak langsung kita dah bersenam. Tak perlu la ke gym tiap2 hari. Jika melakukan senaman bersama dengan diet yg sihat, sudah tentu kita akan mendapat berat badan yg ideal walaupun tak macam model kat TV.
Anyway, Good Luck!!



Lain2 Pautan:

Jumaat, 22 Oktober 2010

Adakah Saya Selalu Dipergunakan?

Header ni nampak mcm menyedihkan saja la..mcm sy ni sedang berada dlm dilema..isk isk..memang pun..adakah sy ni selalu dipergunakan?? atau adakah saya ni selalu mempergunakan? soalan ini timbul semasa sy terbaca satu artikel lama td kat rak buku di rumah..bagus juga la sebab boleh juga sy menilai diri slepas bca artikel bertajuk "Adakah Kamu Sering Dipergunakan?" ini..skrg sy nak kongsi dengan korang pulak. Cuba la nilai diri korang juga - adakah korang rasa korang ni selalu dipergunakan? sila lah beri respon kpd  pernyataan2 berikut ye (jika dah pernah jwb soalan2 ni, anggap je la sebagai ulang kaji)..

1.Teman sepejabat minta kamu gantikan kerjanya atau shifnya pada malam minggu ni tp pada masa yg sama kamu sudah ada plan kmu sendiri, apa kmu akan buat?
A katakan tidak boleh kerana sudah ada plan
B katakan tidak boleh dan menawarkan utk gantikannya pada hari lain
C bersetuju saja dan terpaksa lupakan plan kmu tu

2. best friend korang telah minta pinjam buku atau barang2 korang yang baru saja dibeli dan dia masih tidak mahu pulangkannya, kamu akan..
A memintanya agar memulangkan buku/barang2 tersebut
B meminta teman kamu membayar separuh harga buku/barang itu dan memberinya terus buku/barang tersebut
C beri saja buku/barang itu pada dia kerana kamu boleh membeli yang lain

3. Pernahkah seseorang meminjam wang kamu dan tidak membayarnya kembali?
A tidak pernah
B kadang-kadang
C selalu

4. Teman kamu sering meminta untuk meniru tugasan kamu apabila dia tidak menyiapkan tugasannya. Reaksi kamu?
A katakan tidak boleh kerana kamu tidak mahu hasil kerja kamu berdua adalah sama
B katakan tugasan itu masih belum selesai
C Ok saja dan terus menghulurkan tugasan kamu kepadanya

5. Kamu bekerja separuh masa utk mengisi masa lapang di sebuah butik pakaian. Kamu mendapat diskaun utk 5 barang pd setiap bulan. Apabila teman kamu inginkan diskaun tersebut, kamu akan..

A katakan tidak boleh kerana ia hanya untuk staff saja
B berikan saja kerana bulan itu tidak ada barang yg kamu mahukan
C memberikan pakaian itu sehari selepas teman kamu memberitahu pada kamu

Okay..dah jawab semua?? ini lah hasilnya..
Jika jawab banyak A
Kamu adalah Assertive Sista yg menggambarkan betapa kamu berkeyakinan tinggi. Tapi kamu harus berhati-hati kerana setiap manusia pasti ada kelemahannya. Atasinya dengan sebaik mungkin..

Jika jawab banyak B
Kamu adalah Miss Balanced. Adalah susah untuk mencari silap kamu ekrana kamu selalu bersedia dengan apa yang bakal kamu lakukan. Kamu tidak gopoh dan selalu membuat yg terbaik.

Jika jawab banyak C
Kamu adalah The Doomat. Sikap kamu yang suka menghulurkan pertolongan kepada orang lain kadang-kadang akan mengundang ketidak adilan kepada diri sendiri. Tidak salah membantu asalkan diri sendiri juga dihargai


Korang rasa korang kat kategori mana? Menurut reaksi yang telah saya beri dalam artikel itu, dikatakan sy ni seorang yg dikategorikan sebagai The Doomat..aarghh!! betul ka?? bila sy fikirkan, memang saya ni lebih banyak kata 'yes, okay, no problem, please yourself, tak pe, boleh aja, leave it to me', and so on la..aduhai..mungkin sy ni terlalu nak jaga perasaan org lain kot..tp tak selalunya mcm tu la..kadang2 sy ni jahat jugak..well, nobody is perfect (saja nak hiburkan diri)..hik hik.

Orang Marah Orang

Penat..penat..baru balik dari kelas kuliah ganti tadi...sekarang sy di megalab perpustakaan tuk online nak dating dengan pak Facebook dan Cik Blogger..hehe..dah macam rutin harian pulak..time aku sedang syok2 mengomen orang kat FB td, terdengar suara org marah2 kat dlm opis.."Hei!! kalau aku jumpa orang mcm tu aku pijak2 kpala dia" "adakah patut dia buat mcm tu, bikin panas orang ja".."sepatutnya dia buat bagus sikit bah".."bla...bla..bla.."...mcm2 la lg dia sumpah serapah kat dalam bilik tu...mengalahkan mami jarum pulak..kuaattt betul suara dia..huh..tp tak pe la..bukannya dia marah sy pun kan..hehe..kesian opis mate dia kat sebelah, terpaksa tutup telinga tak dapat nak concerntrate buat kerja...adedei..sabar la cik abang oiii...

Khamis, 21 Oktober 2010

Aku Kena Tonsil


Argghh..tak guna betul hari ni. Awal2 bgun pagi dah rasa ada sesuatu yg tak kena dgn leher ku ini..sesuatu yg membuatkan aku marah, sakit, malas, nak makan org....bla bla bla..TONSIL...knapa la ko dtg pada ku lagi..adakah ko nak refresh balik hubungan intim dulu antara ko dgn aku??? piirahhh..nnt aku bagi ko rasa tu ubat kumur2 THYMOL GARGLE baru ko tau...ya, memang sy akan bagi ko rasa..tungguuu...
*
*

Ni la ubat kumur yg diberi doktor sejak aku kecik darjah 3 lg. Sampai sekarang pun ini juga ubat yg diberi. Tak de ka ubat yg sekali je guna, tu Tonsil takkan berani datang lagi (kecuali surgeri la). Huh..

Rabu, 20 Oktober 2010

Aku dan WSB

Aku dan WSB...
Aku dan WSB...
Dulu..hanya aku saja sorang-sorang
Kini dah ada WSB..
WSB dan Aku..
 Eh, korang tau ka apa tu WSB ???
Apa!! Tak tau??
Wasaber korang tau?? Tidak juga...
Aduhhh..kecewa hati ni..meh sini sy introduce kat korang teman baru sy WSB ye.


WSB is not "we are shit blogger"
not "we are stupid blogger"
not "we are sad blogger"
and not "we are sot blogger" either

Read carefully below
*
*
 WSB stand for Wasaber or "We Are Sabahan Bloggermania Blogger"
Hah..baru korang tau kan..
Jangan korang pandai2 p kasi ganti erti tu huruf akronim dia..nanti sy nangis air mata merah mcm logo di atas..hehe tidak bah..

Kenapa sy join WSB??
Sebab saya suka..
sebab sy blogger baru yg mania
sebab sy orang sabah yg mengamalkan prinsip 1Sabah 1Malaysia
sebab sy blogger yg suka follow WSB punya bloggers
sebab sy memang dah jatuh hati dgn WSB..
bukan pada adminnya tau,,tp pada blog WSB itu sendiri..best bah sana!!

Kenapa best?
banyak kawan
banyak award
banyak contest
ada own property
blog yg unik
dan admin yg peramah :P

Rugi beb kalau tak join

Makan Meggi+Telur Rebus Saja

Hollaa..beruntung aku malam ni dpt makan menu special buatan sendiri di hostel..kenyang aku skarang ni beb sebab baru makan meggi Sedaap campur telur rebus. Mana nak dapat woo..(padahal rasa nak muntah skrang ni)..huhu..tp aku memang tak nafikan la bahawa meggi merupakan menu utama student2 yg tinggal d 'u' especially mreka yg duk kat hostel..(x termasuk mreka yg tinggal ngan mak bapak)..Lebih-lebih lg skarang ni dah nak habis semester, duit pun dah pokai, so, bertamba lah permintaan meggi di kalangan pelajar2 sbb lebih murah..huhu..teringat pulak aku dgn kawan aku yg sorang ni, dulu time skolah menengah bukan main anti lg dia berpidato tentang "keburukan makanan segera" (termasuklah meggi), tengok2 dia skarang, bertimbun macam semak samun dah meggi dia kat bilik hostel..huhu..kita bukannya x tau pasal keburukan mkanan segera ni kan..cuma hidup yg dah semakin kesempitan..besalah, student..bukannya bnyk duit pun..Tu laa, bila pinjaman sampai, kbanyakkan student beli hp baru, baju baru, laptop baru, kasut baru, n mcm2 la...huhu..Bila dah pokai, merungut sana sini mintak duit mak bapak jugak akhirnya..This is "Student Life" katakan..Hey!!! jgn lupa bayar PTPTN tau!!

Mari Lukis Muka kat Mug Korang



Horray!! hari ni la yg slalu aku tunggu2 stiap minggu. Biasanya org lain suka hari Jumaat atau Ahad tp aku lain skit.Sebab hari ni aku tak der kelas kuliah atau tutorial..so sy spt la rehat mengelamun kat rumah, or jalan2 cari makan..hehe..tp hari ni seperti selalunya duk kat bilik je la. Layan blog peribadiku ini..
Okay, hari ni sy nak crita pasal mcm mna nak lukis muka atau gambar2 kat Mug korang. Ini berdasarkan apa yg si kawan sy ckp ckp la..tribute to Kylie Keeler ya..Korang tentu tertanya-tanya buat pe nak conteng2 Mug yg dah cantik tu?? hah, sy bukan la nak suruh korang conteng tp terpulang la sma korang nak buat ka tak.aku sini saje nk share2 benda ni. Pasal aku pun suka juga menconteng kertas. Hari ni nak conteng Mug pulak..hik hik.

Ni bahan2 yg perlu korang ada:
Blank ceramic mug
Water decal paper (kertas air pelekat->>yg mcm budak2 slalu main tatoo palsu tu)
Color inkjet printer
Photo editing program
Clear acrylic sealer
Scissors
Bowl
Towel
Water

So, apa korang perlu buat seterusnya ialah:
1. Bersih kan Mug dulu. Buang segala kotoran atau stiker2 guna detergen.

2. Pilih atau create la image2 yg korang suka.

3. Buka program photo editor kat komputer buat dokumen baru dengan dimensi yang sama seperti  Water decal paper , biasanya 8,5-by-11 inci.

4. Scan atau buka foto korang dalam program photo-editing.

5. Pilih la gmbar yg disukai dan kemudian copy then paste gmbar tu ke dalam dokumen baru. 

6. Resaiz la photo pilihan itu supaya bersesuaian dengan saiz Mug korang.

7. Tambahlah text, effects atau clip art kalau teringin nak buat.

8. Print la image yg dah siap td tu guna Water decal paper. Oh Ya, jgn lupa follow itu package's directions regarding printer settings ye..

9. Gunting image dari Water decal paper (kertas pelekat) yg dah di print td.

10. Spray image yg dah digunting td dgn Clear acrylic sealer. Buat ni d tempat yg ada pengudaraan yg baik. Spray kertas itu pada jarak 12 inci dari tin spray anda.

11. Biarkan ia kering dulu.

12. Then letakkan pelekat tadi tu ke dalam mangkuk air selama <>5 saat.

13. Tampal kertas pelekat yg ada gambar td tu ke permukaan Mug anda pd posisi yg korang suka.

14. Bersihkan permukaan Mug yg ditampal tadi tu dgn menggunakan kain kering secara berhati-hati. Tunggu sehingga kering. Siap!!


Peringatan!! Sila test print dulu guna paper biasa dlm low ink setting. Kang nnt tersilap, membazir ink saje..
Sebarang pertanyaan sila jwb sendiri...hehe..gurau je..sekian. Selamat mencuba.

"Blackberry Torch 9800" Give it TO ME !!!

When i click nuffnang website just now, Oh My God!!! They have offered this contest la!! 

"Nuffnangers get to win Blackberry Torch 9800 smartphones from Celcom!"


I am a nuffnanger and i want this prize soooooo bad..if only i can grab in FOC anywhere somewhere everywhere, my life would be in Cloud 9 for some times. Really!! I mean it okay. Everybody wants this stuff, i guarantee!! Just because this is my first time to enter such a contest like this, i'm trying my best to give the best of the best post (because the winner will be determined by evaluating their posts)..but that's gonna be tough because everyone want to to the best too.

I'm not kidding..these people are crazy about that smartphone too. Do you know them?? Okay, i know..u fell irritated huh...confession here "I'm not good in editing pictures"..And my another confession is "i never touch a touch screen iphone"..what a shame..and i love to try it...


Okay...enough with that. I want to talk about the Celcom Exec 50 Plan too. I know i don't have to talk much about it because everybody knows what the heaven that Plan is. Just Remember this magic numbers 
"15-30-50"
15 stand for "15 sen call rate"
30 stand for "30%" bonus"
50 stand for "RM50 for a month in heaven of all time low fare commitment"

So, i'm done here. It's time to flow this post over the nuffnanger table. Anyway, Good Luck to all of us. See ya..

Selasa, 19 Oktober 2010

Jangan Salah Bagi "Sign"

Ni kejadian yg berlaku kat Tawau pd hari Ahad yg lalu. Kemalangan ini menyebabkan seorang budak 14 tahun cedera parah nasib baik tak maut dan dua org lagi berjaya lari2 anak tanpa kecederaan. Kejadian ini berlaku sebab driver treler2 tu tersalah taksir sign yg dorang buat antara satu sma lain..entah lah tanda apa yg mreka beri..yg dreber sorang ni (dreber lori klapa sawit) ckp dia 'honk! honk!" kan bunyi hon lori dia utk minta laluan masuk ke jalan utama, then dreber yg satu ni pulak angkat la telapak tangan dia (mungkin nak cakap 'haiii' kot) tunjuk kt dreber lori klapa sawit td tu tapi dia tak berhenti pun..soo, pendek crite, bercium ganas la lori2 treler tersebut di lokasi yg dinamai Batu 6 Jalan Apas, Tawau td tu.. Moral of the story is, jgn salah tafsir and jgn salah bagi sign kat dreber2 lain yg menggunakan jalan raya..bahaya beb!!

Korang Tau Tak??

Adedei..letih la hari ni..baru blek dari kelas yg penuh dengan kejutan..adakah patut, turn kami buat presentation tu kna kebas oleh group lain..tak patut tak patut..tp tak pe la. Beri kn peluang kepada mereka yg terlalu bersemangat mcm nak mampus!! (jahatnya mulut).
 
Ok la..back to the story of the day dulu..post ni hanya untuk tujuan promosi je. Korang Tau Tak!! itu NOKIA N8 dah ada kat Malaysia beb..Baca la entry kat bawah ni..

^
^
*Copy paste punya pasal
 Korang jenguk la kat sini untuk lebih lanjut ya... 
 
 
Ada tak siapa2 kat sini yg pernah pergi kat Australia? Hah..kalau pernah dan nak lagi pergi kat san, ini la peluang terbaikkk korang..

Win a dream holiday to Australia for two, worth RM15,000 by sharing your favourite moments in the Aussie land!

"Share your story, inspire others and stand a chance to win a dream holiday to Australia for two! All you have to do is upload a photo of your unique Australian experience and describe the photo under 25 words!"
^
^
Ni pun ayat copy paste..hehe 
 
kelik kat sini ye kalau korang berminat ya!!
 
 
 
 
 

Presentations on My Way

 
Gambar sekadar hiasan saje!!

Sekarang dah tengah malam. Aku belum tidur lagi dek termenung depan laptop baca blog orang. Isk isk isk..Besok ada presentation lagi!! lagi lagi presentation!! kalau satu je tak pe la, ni dok 3 skali resentation kna buat besok..besa la kan dah hujung2 sem ni. (self defence mechanism dah)..So, kat post ni sy nk kongsi la skit2 pasal presentation bsok tu ye..drpda aku dok skodeng org je. 

Wokey, 1st presentation besok ialah Kaunseling Keluarga, jam10.00 pg..korang ingat tak pasal Art Therapy kat post sy dulu tu??? tak ingat??? tak pe la...hah! tu la benda yg sy kna present ni nnt. Crita pasal teknik tu n mcm mna sy aplikasi (simulasi sy hancurss dek oiii)..

2nd jm11.00 pg, sy kna present Kerja Sosial Kesihatan pulak..ni lg la teruk. Aduhai, mcm mna ni?? final year student dah pun..ni sy dan group kna bentang pasal isu2 dalam Kanser Payu Dara..tajuk nampak senang tp bila buat susah pulak. Siapa la punya idea pilih tajuk ni??? (jgn marah ya my group members).

Last presentation will be Kaunseling Industri at 4.00 pm..hah, ni kmi kna bentang hasil field work pulak. Ni kira okay la. Lecturer dah bg tau bentang dlm msa 10 minit ja. Jumlah plajar keseluruhan dlm klas kira-kira 100 lebih la, jumlah group lbih kurang 25 je. So kalau satu group bentang 10 mnit, mngkin 12 grp je yg dpt bentang besok sbb masa kelas tu 2 jam je..tolak masa rehat 5 mnit, tolak masa lecturer start 5 mint, tolak masa sbb student2 nak blek awal 10 minit, hmmmm..mungkin 10 grp je besok..hehe (tak nak voluteer la, tunggu minggu depan)<--ni memang sikap plajar yg TOTALLY OUT!!!..huhu..sedar diri juga aku ni..

So, wish me all the best la k. And wish all my group member to do the best too..

ni je cara aku ulangkaji presentation..dgn buat post kat blog..sekian.

Ahad, 17 Oktober 2010

Uji bakat anda dan menang RM15,000




Program TV ini merupakan asas untuk 8 bakat muda dalam muzik yang selama ini terpendam untuk mempersembahkan bakat mereka dan menjadi terkenal serta peluang untuk memenangi hadiah-hadiah berikut:
Hadiah Pertama Wang tunai RM15,000 dan Pengalaman muzik paling gempak di mana sahaja di seluruh dunia*
Hadiah Kedua Wang tunai RM10,000
Hadiah Ketiga Wang tunai RM5,000
Hadiah Saguhati x 5 Hadiah eksklusif dari Coca-cola
* Percutian ke mana-mana konsert artis Universal Music di serata dunia. Anda juga berpeluang untuk menyertai lawatan ekslusif ke studio Universal Music.
Ajaklah kawan anda yang berbakat dalam muzik ke uji bakat “Kawanku Bintang Coca-Cola” di lokasi-lokasi berikut:
  • Tingkat 3, Wisma Bentley (Di hadapan Tesco)
    Mutiara Damansara
    22 - 24 Oktober 2010
    10 pg - 7 mlm

  • Tingkat Bawah Atrium A,
    Pulau Pinang
    16 Oktober 2010
    10 pg - 7 mlm


  • Tingkat Bawah Concourse G2,
    Johor Bahru
    23 Oktober 2010
    10 pg - 7 mlm

Sabtu, 16 Oktober 2010

Art Therapy (Terapi Seni)

Puzzled?? Why should i post about Art Therapy today huh??? Not because i'm running out of an idea (in fact i am) but just because i finished drafting for my simulation session tomorrow just now. I will use Art Therapy technique. So here, in order to sharpen my understanding and to share about what is the hell art therapy is all about, i wanna type this post. So, according to Vondracek & Corneal (1995), art therapy can be defined as the use of art in therapeutic setting to foster an individual's psychological growth and well being. It is a nonthreatening avenue by which subconscious material may be brought into awareness and made concrete. sort of all, art therapy is a symbolic verbalization of the material of unconscious. Actually, art therapy can be best use when you handling a client with introvert personality, quite, low level of confidence and don't like to talk much. This technique is broadly implemented toward children, young teenagers and for chronic illness patients as well. In this technique, i will ask my client (actually my group member) to draw a picture about her family. Give her some time then pass it up once she's done. Next phase is to make some hypothesis according to that picture. Later on, i will ask my client to explain any elements in her drawing to test my hypothesis. By this, i can explore the client's feeling in dept. There are more phases in this technique actually but i can't do all the things in one time because i have limited time, knowledge, and skills. Hopefully i can do the best tomorrow and present it well on next Tuesday too. I'm so close to be a counselor but yet so far.

Khamis, 14 Oktober 2010

8 year-old's Explanation of God

Not all of us here have a chance to read real stories from any human kind in this planet for sure. When i surf the internet this morning, i found this web that post real Christianity stories. By the title, i was touch and feel blessed. No matter who you are, what age are you, what religion you hold, this story would be an inspiring motivation toward our own heart and soul.

-- By Danny Dutton
Written by an 8 year old from Chula Vista, CA, for his third grade homework assignment. The assignment was to explain God. I just wonder if any of us could do as well?
One of God's main jobs is making people. He makes them to replace the ones that die, so there will be enough people to take care of things on earth.
He doesn't make grownups, just babies. I think because they are smaller and easier to make. That way he doesn't have to take up his valuable time teaching them to talk and walk. He can just leave that to mothers and fathers.
God's second most important job is listening to prayers. An awful lot of this goes on, since some people, like preachers and things, pray at times beside bedtime.  God doesn't have time to listen to the radio or TV because of this .
Because he hears everything, there must be a terrible lot of noise in his ears, unless he has thought of a way to turn it off.
God sees everything and hears everything and is everywhere which keeps Him pretty busy. So you shouldn't go wasting his time by going over your mom and dad's head asking for something they said you couldn't have.
Atheists are people who don't believe in God. I don't think there are any in Chula Vista. At least there aren't any who come to our church.
Jesus is God's Son. He used to do all the hard work like walking on water and performing miracles and trying to teach the people who didn't want to learn about God. They finally got tired of him preaching to them and they crucified him. But he was good and kind, like his father, and he told his father that they didn't know what they were doing and to forgive them and God said O.K.
His dad (God) appreciated everything that he had done and all his hard work on earth so he told him he didn't have to go out on the road anymore. He could stay in heaven. So he did. And now he helps his dad out by listening to prayers and seeing things which are important for God to take care of and which ones he can take care of himself without having to bother God. Like a secretary, only more important.
You can pray anytime you want and they are sure to help you because they got it worked out so one of them is on duty all the time.
You should always go to church on Sunday because it makes God happy, and if there's anybody you want to make happy, it's God.
Don't skip church or do something you think will be more fun like going to the beach. This is wrong. And besides the sun doesn't come out at the beach until noon anyway.
If you don't believe in God, besides being an atheist, you will be very lonely, because your parents can't go everywhere with you, like to camp, but God can.
It is good to know He's around you when you're scared, in the dark or when you can't swim and you get thrown into real deep water by big kids.
But... you shouldn't just always think of what God can do for you. I figure God put me here and he can take me back anytime he pleases. And this is what I know about God.
__________________________________________________________________________________________ 


And you may like these Amazon stuffs too..

Rabu, 13 Oktober 2010

Butang Baju Melayu

Greeting everyone!!!
Here are another promotion in Pearls Online Shoppe from me!!
Just click the title to buy it. Enjoy!!
  
Butang Baju Melayu (Black Pearl) - New
Only RM10


RM12 
Butang Baju Melayu (Black Pearl) - New
available in Golden and Silver colour
 RM10
Butang Baju Melayu (Dark Grey Pearl)
also available in golden and silver colour
RM10
Butang Baju Melayu (White Pearl)

Jumaat, 8 Oktober 2010

Beautiful and Tempting Bracelet

Swarovski Crystal Bracelet
Swarovski Crystal Bracelet
Nice, nice nice...suitable for all age especially for those who love fashions and shopping. Embrace yourself with this stunning bracelet.
Get it here or simply click the image

This one is cool too..

Swarovski Crystal Bracelet
Swarovski Crystal Bracelet
Click image to view full information

Another one..

Swarovski Crystal Bracelet
Swarovski Crystal Bracelet
And again, click the image if you interested

Not enough??

Swarovski Crystal Bracelet
Swarovski Crystal Bracelet
Can't get your heartbeat stop?? click the image now..

Those are my another latest promotion. Actually this is not my own stuff. I just promoting it from someone else. Well, you know.. it's business. All i have to do is just giving you the best product recommendation  I think i will make full use of this blog to promote stuff and earn some pocket money from these friends. Hope you'll enjoy looking at those marvelous stuff and buying it. See You Again Soon..

Khamis, 7 Oktober 2010

A Big Teddy Bear for You and Your Love One

Greeting everyone...

Well, well..the headline is already tell you what am i gonna talk about in this post. It' a BIGGG TEDDY BEAR!!! not like Mr' Bean's bear (kidding)..actually his bear is cool too...anyway, here's the point. If you need any idea on what to give to someone you love, eg. mom, sister, daughter, girlfriend, friends, or foe..especially on christmas, RAYA, CNY, birthdays, anniversaries, etc..giving them this TEDDY BEAR could be a nice idea...

Why is this TEDDY BEAR so special ah??? Bcos..
1. Cheapest (free shipping)
2. High Quality Branded (fully imported)
3. Fast Delivery (within 3 days)
4. You can check your order status on website provided
5. The simplest way to order (friendly User)
and more benefits...

Everyone loves to go shopping, but carrying a BIG TEDDY on shopping mall is a bit uncomfortable i think.

So, what are you waiting for, supprise your love one today. Send your gift right infront of their door bell!!!

Click here to ORDER BIG TEDDY BEAR


Selasa, 5 Oktober 2010

A Good 'Start'

it's been a while since my last post here..i was just a bit buzy with my assignments and mid terms..There's something good coming inside me lately i think..since i've been thinking, thinking, and thinking on motivating myself, magically..it works..less think about sleepsss, about lazyness..about waking up late...huhu..self-compliment is good when you are stress..since this is already week 11th for this semester, i think it's appropriate for me to double my motivation to study harder and harder...i didn't score well in my latest midterm so it's kinda motivating me improve my passion to study..uwekkss ;p ..hopefully..So let's get it started...Good Night everyone..