Edisi Blogger: Disember 2011

Sabtu, 31 Disember 2011

KLFA kempunan | Bayaran khidmat Liverpool terlalu mahal

Dah tau Liverpool ini kelab ternama di dunia, sidah tentu lah bayaran untuk mendapatkan khidmatnya dalam membangunkan bola sepak mahal. Apa pun, masih banyak kelab bola sepak yang berkualiti dari segi kejurulatihan yang boleh dipertimbangkan.

Menurit hmetro.com hari ini, PERSATUAN Bola Sepak Kuala Lumpur (KLFA) terpaksa mencari alternatif lain selepas hajat untuk mendapatkan 'sentuhan' kelab gergasi Inggeris, Liverpool dalam membangunkan Akademi Bola Sepak KLFA tahun depan tidak menjadi kenyataan.

Presidennya, Datuk Astaman Abdul Aziz berkata, perjanjian kerjasama itu menemui jalan buntu akibat kekangan kewangan berikutan Liverpool meletakkan bayaran di luar kemampuan KLFA.

“Rancangan kerjasama dengan Liverpool tak jadi sebab masalah kewangan. Bayaran yang diminta kelab itu agak tinggi jadi kami terpaksa mencari pendekatan lain dalam membangunkan akademi bola sepak KLFA.

“Berbanding kelab lain di England seperti Chelsea, Everton dan Arsenal, Liverpool belum pernah membuat projek seperti ini di luar, jadi mereka meletakkan syarat agak ketat yang menyukarkan kami untuk mendapatkan penajaan syarikat luar,” katanya sambil enggan mendedahkan jumlah bayaran diminta Liverpool.

Sebelum ini, pihak KLFA mengadakan rundingan bagi draf perjanjian kerjasama dengan kelab dari Merseyside yang dijangka selesai November lalu.

Jika perjanjian itu dipersetujui kedua-dua belah pihak, Liverpool akan menghantar seorang pengarah akademi bagi mentadbir Akademi KLFA yang terletak di Desa Melawati untuk beroperasi bermula awal bulan depan.

Selepas usaha itu tidak berhasil, Astaman kini mula mengatur strategi lain bagi memastikan projek Akademi KLFA akan tetap diteruskan biarpun terpaksa menunggu masa lebih lama.

“Mesyuarat Exco KLFA baru-baru ini sudah bermesyuarat dan kami bersetuju dengan cadangan untuk mengendalikan akademi ini menerusi pelan jangka masa panjang tiga hingga 10 tahun. “Kami tidak perlu tergesa-gesa kerana kami tidak menanggung apa-apa kos memandangkan bangunan akademi sudah siap itu hak milik kami jadi tidak ada sebarang bayaran,” katanya.

*Bola sepak sekarang ini terutamanya dalam liga Inggeris sememangnya menjadi lubuk duit kepada billionaire. Sebab itu kos perkhidmatan mana-mana pasukan kelab sangat tinggi. Mungkin KLFA boleh mintak tolong dengan Datuk Tony Fernandes kot. "Now Everyone Can Play Football at Europe" huhu..atau mintak tolong dengan pemilik Cardiff City. Dua-dua orang Malaysia. Tapi sekarang ni pun belum ada kerjasama sah dengan pasukan kebangsaan, ini kan pulak pasukan negeri. Harap-harap ada 'sesuatu' tindakan kelak  yang berguna kepada perkembangan bola sepak tanah air.

  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda menjadi bloger hebat berjaya dalam perniagaan online Download Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 

Kad Pengenalan Baru 2012

Inilah dia gambar kad pengenalan baru Malaysia yang akan mula dikeluarkan pada 3 Januari 2012 depan.
Ketua Pengarah Jabatan Pendaftaran Negara, Datuk Jariah  Mohd Said
sedang menunjukkan kad pengenalan baru  tersebut. (Sumber: hmetro.com)
Kad pengenalan baru ini dikatakan mempunyai ciri-ciri keselamatan yang lebih canggih. Oleh itu, semua rakyat Malaysia (warganegara saja tau) diharapkan agar dapat memperbaharui kad pengenalan masing-masing. 

  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda menjadi bloger hebat berjaya dalam perniagaan online Download Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 

Peniaga hidangkan ayam yang tidak halal?

Keadaan restoran tersebut
PETALING JAYA: Seorang peniaga makanan di Medan Selera Farlim Jalan PJS 8/9, Bandar Sunway, di sini, mengejutkan ramai pelanggan dengan membuat kecoh apabila enggan memberikan kerjasama ketika pegawai Lembaga Pelindung dan Kebajikan Pengguna Malaysia (LPKPM) melakukan pemeriksaan terhadap kedainya. Bagaimanapun, kekecohannya itu bersebab apabila siasatan mendapati dia memperoleh bekalan ayam mentah daripada peniaga bukan Islam yang diragui halalnya.

Malah, ketika resit ayam diminta, dia cuba mengalih perbualan dengan menyuruh LPKPM memeriksa premis lain yang bermasalah.

Hasil siasatan mendapati, peniaga terbabit memang mengambil bekalan ayam mentah daripada peniaga bukan Islam, namun dia enggan bekerjasama.

Malah, keadaan dapur peniaga terbabit kotor dan sampah dipenuhi lalat.

Operasi kali pertama yang dilakukan LPKPM dengan kerjasama penguat kuasa Majlis Bandaraya Petaling Jaya (MBPJ) itu bertujuan memastikan peniaga Islam mempamerkan logo halal di samping menjaga kebersihan premis masing-masing.

Ketua Pegawai LPKPM, Sharifah Mat Nor Rashid, ketika ditemui berkata, pihaknya perlu tegas dengan masalah itu dan akan merujuk perkara berkenaan kepada pihak terbabit seperti Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim).

*Adoi..kotornya dapur dia..kalau macam ni la cara orang nak berniaga, memang susah nak maju. Harapkan untung je lebih.
  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda menjadi bloger hebat berjaya dalam perniagaan online Download Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Semakan Keputusan Permohonan Sekolah Menengah Teknik 2012 | KV, SMT dan SMV

Cara menyemak keputusan permohonan SMT 2012
Semakan keputusan permohonan sekolah menengah Tenik ke tingkatan 4 boleh disemak mulai sekarang. Kepada calon PMR 2011 anda boleh membuat semakan melalui butiran yang diberikan dibawah.

Semakan Permohonan KV SMT SMV. Semakan permohonan ke Tingkatan 4 KV, SMT dan SMV boleh dibuat dengan menggunakan angka giliran PMR atau nombor kad pengenalan pemohon.

Laman web untuk menyemak keputusan permohonan ke KV, SMT dan SMV 2012 adalah di http://apps.moe.gov.my/esptv/sptv_semakan2012/

Rayuan permohonan
Bagi yang tidak berjaya mendapat tawaran, mereka boleh membuat rayuan. Rayuan boleh dibuat terus kepada Kolej Vokasional, Sekolah Menengah Teknik atau Sekolah Menengah Vokasional yang berkenaan.
Keputusan rayuan tertakluk kepada kekosongan tempat yang ada setelah proses pendaftaran pelajar yang menerima tawaran. (Sumber)

  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda menjadi bloger hebat berjaya dalam perniagaan online Download Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Jumaat, 30 Disember 2011

Calon presiden Mexico ini sokong gay

NEW MEXICO: Bekas Gabenor New Mexico, Gary Johnson, mengumumkan semalam, dia akan bertanding jawatan presiden di bawah parti Libertarian, tahun depan.
Gary ketika dalam persidangan OPAC
Dia satu-satunya calon presiden dalam undi di semua 50 negeri yang menyokong perkahwinan sejenis dibenarkan. 
Leftenan Dan Choi yang dibuang dari tentera di bawah polisi “Jangan Tanya, Jangan Beritahu,” berkata, dia menerima calon dan tidak menyokong mana-mana parti, tapi kini menyanjung tinggi Johnson dan menjangkakan dia akan jadi presiden yang hebat. 

Choi yang pernah berkata dia tidak akan menyokong Obama lagi, menganggap Johnson, “Seorang patriot, hero, pejuang dan seorang sahabat.

“Saya menghormatinya dan berharap dia berjaya dalam kempennya.” katanya. 

Pengarah Eksekutif GOProud, Jimmy La Salvia berkata, pengundi gay mungkin akan mengundi Jonhson. 
(sumber


*Nampaknya makin banyak pemimpin yang menyokong golongan gay/lesbian. Saja nak minta undi lebih tu.

  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda menjadi bloger hebat berjaya dalam perniagaan online Download Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Sukarelawan di sekolah Katolik kemaruk rakam aksi pelajar mandi

NEW JERSEY: Seorang pendidik didakwa menggunakan kamera litar tertutup untuk merakam aksi pelajar lelaki mandi di sekolah tinggi Katolik selama tiga tahun.

Patrick J Lott yang ditahan minggu lalu, didakwa melakukan kesalahan itu di tempat mandi pelajar di Sekolah Tinggi Immaculata di Sommervile sejak Januari 2008. 
Dia tidak membuat rayuan.

Pejabat Pendakwa Raya berkata, kira-kira 22 mangsa dan sembilan pelajar lelaki yang dikenal pasti dalam rakaman video itu masih di bawah 16 tahun. Untuk melindungi identiti semua mangsa, mereka hanya dikenali melalui abjad nama awal dalam fail mahkamah.

Lott, 54, adalah pembantu pengetua di sebuah sekolah menengah awam yang lain dan menjadi sukarelawan di sekolah tinggi Katolik itu. Pihak berkuasa tidak memberi maklumat lanjut mengenai jawatan sukarelawan yang dipegang di sana. Kakitangan sekolah memberitahu pendakwa, mereka menerima aduan mengenai perbuatan tidak sopan Lott dan kemudian menghalang dia daripada mengikuti aktiviti keagamaan di sekolah itu.

Pendakwa raya, Geoffrey Soriano, berkata video pelajar lelaki mandi itu ditemui setelah rumah Lott digeledah oleh polis pada 13 dan 16 Disember lalu. Polis kemudian menemui lokasi kamera itu diletakkan secara tersembunyi di sekolah itu. Lott tidak bercakap banyak ketika berada di mahkamah. Peguamnya, James Wronko, tidak hadir dan tidak menjawab telefon untuk mendapatkan komen.

Lott adalah pendidik yang sudah lama berkhidmat dan sangat aktif dalam politik tempatan dan wilayah. Dia juga dilaporkan pernah bertugas sebagai Pengerusi Jawatankuasa Republican Somerville. Mahkamah meletakkan ikat jamin sebanyak RM1.6 juta dengan syarat dia tidak menghubungi kanak-kanak di bawah 16 tahun, pelajar lelaki di dalam video atau pengawai atau pekerja di Immaculata. 

Lott didakwa atas 22 kesalahan melanggar privasi, satu untuk setiap mangsa. Dia turut didakwa atas 24 kesalahan membahayakan kebajikan kanak-kanak, kata Jurucakap pejabat Pendakwa Raya, Jack Bennet. -AP

*Memalukan bangsa dan agama je lah orang ni. Sah ada masalah mental.
  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda menjadi bloger hebat berjaya dalam perniagaan online Download Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$

Dia buta dan dah tua tapi tenaga mengalahkah orang muda

Mek Long masih kuat walaupun sudah lanjut usia
BESUT: Seorang wanita cacat penglihatan, Mek Long Salim, 79, layak digelar ‘warga emas super’ apabila masih mampu melakukan rutin harian tanpa mengharapkan bantuan.

Warga emas itu bukan saja mampu memasak, membasuh dan mengemas rumah, malah boleh melakukan kerja berat yang tidak terdaya dilakukan orang celik seperti memanjat pokok kelapa.

Keistimewaan Mek Long itu menjadikannya kebanggaan penduduk yang menganggapnya wanita luar biasa.

Mek Long yang tinggal bersama suami ketiga, Hassan Awang, 69, di Kampung La, Hulu Besut, di sini, berkata, dia tidak memiliki rahsia atau mengamalkan petua, sebaliknya menganggap ia anugerah Allah.

“Kita kena kuat semangat dan rajin usaha. Seumur hidup, saya tak pernah minta bantuan orang. Saya bersyukur Allah beri saya hati yang terang.

“Sejak muda hingga sekarang, saya buat kerja termasuk jual sayur dan pucuk paku di Pasar Jertih, berkebun dan cari kayu api di hutan. Semuanya buat sendiri.

“Cuma sejak diserang asma, saya tak buat kerja itu lagi dan banyak berehat di rumah,” katanya ketika ditemui di rumahnya, di sini, kelmarin.

Mek Long yang menghidap asma sejak tujuh bulan lalu berkata, walaupun tidak boleh melihat, namun dia boleh membezakan antara siang dan malam, malah mengetahui tiba waktu solat hanya berpandukan suara ayam berkokok.

“Biasanya jika masuk waktu Subuh, ayam berkokok sekali manakala jika waktu Zuhur, ayam berkokok dua kali berturut-turut.

“Jika waktu Asar pula, ayam berkokok tiga kali berturut-turut. Jika waktu Maghrib, ayam berkokok di bawah rumah,” katanya.

Sementara itu, adik Mek Long, Azizah Salim, 66, berkata, dia bangga mempunyai kakak luar biasa dan menganggap semua itu anugerah Allah yang tidak ternilai.

“Hati dia terang walaupun tidak nampak, tetapi kehidupannya sama seperti orang celik. Tidak hairan kerana apa yang berlaku kuasa Allah,” katanya. Azizah yang tinggal bersebelahan rumah Mek Long berkata, kakaknya itu tidak pernah meminta bantuannya, sebaliknya melakukan semua kerja sendiri termasuk menguruskan keperluan suami yang juga buta.

“Tanggungjawab terhadap suami dilakukannya sama seperti wanita celik lain. Dia bukan saja memasak, mencuci atau mengemas rumah, tetapi boleh membeli barangan keperluan harian sendiri.

“Orang kampung sudah biasa dengannya, tetapi kalau orang tak biasa tengok, mesti ingat dia celik. Dia berjalan laju, tak macam orang buta.

“Jika terlajak lorong rumah penduduk kampung yang dia nak pergi, dia akan berhenti dua atau tiga saat dan berpatah semula sebelum masuk ke lorong rumah berkenaan,” katanya. Menurutnya, kakaknya seorang yang kuat bekerja dan tidak pernah mengabaikan solat sejak kanak-kanak hingga sekarang selain penyabar.

“Walaupun tidak nampak tetapi boleh membezakan antara malam dengan siang.

“Pernah ketika bersembang bersama jiran, tiba-tiba dia memberitahu kami ketika itu sudah masuk waktu sembahyang sama ada Zuhur, Asar atau Maghrib. Biasanya selepas dia kata begitu, selang beberapa minit kemudian azan berkumandang.

“Pernah juga pada Ramadan, dia mengejutkan saya untuk bersahur,” katanya. Azizah berkata, Mek Long ketika kanak-kanak seorang yang celik, tetapi penglihatannya kabur sedikit demi sedikit sebaik memasuki zaman remaja. Katanya, penglihatan wanita berkenaan hilang sepenuhnya selepas beberapa bulan berkahwin dengan lelaki celik dari kampung sama ketika berusia 27 tahun.

“Masa baru kahwin, dia ‘buta ayam’ tetapi beberapa bulan selepas itu terus tidak nampak,” katanya. Azizah berkata, Mek Long dan suami mendapat bantuan bulanan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) RM200 seorang bagi menampung kehidupan mereka.

“Sejak sakit, saya bimbang terjadi apa-apa kepadanya dan sentiasa berdoa semoga Allah melindunginya dan suami,” katanya.

*Memang super power la nenek ni..dia tak pernah menganggap kecacatan diri itu sebagai penghalang untuk meneruskan kehidupannya. Malah dia menjalani hidup dengan lebih baik, lebih tawakal, dan lebih peka berbanding orang normal. 

  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda menjadi bloger hebat berjaya dalam perniagaan online Download Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 

Does your blogpost title attract more readers?

One of the most important things you can do to draw traffic to your website is create titles that are effective and interesting. An interesting title will get a person to want to click the link to read the rest of the post, increasing the traffic on your site. Once they have clicked on the first link, other links with great titles will get the user to surf around and maybe bookmark your site or share it with their friends.

1. Tell people what they will gain by clicking your link. If what you are posting is providing people with valuable information, then they will be much more interested in investing time into what you have to say.

2. Ask an interesting question. For example, "Have You Seen [insert topic]?" Make the reader feel like they will either be the first person to know the answer to this question, or that everyone else knows the secret this question holds but them.

3. Use "buzz words" to get the attention of internet users. Words such as amazing, simple, quick, free and learn will catch the eye of a casual glance.

4. Use a joke or clever pun to get the user interested in your article. If you can make a person laugh, it is much easier to gain their favor. People love to send funny links to their friends, so a home-run joke can get your link to spread fast.

5. Include an element of controversy in your title. Whether the reader agrees or disagrees with you, they will be interested to follow your argument.

6. Use keywords to show up higher on search results. Keywords summarize what the post is about in two or three important terms. Keywords are not the place to put your name, your company or the title of your webpage.

But, bewareof using the title to hype  up the article into something it's not. The readers will be annoyed and as a result, they probably click 'X' on the top right side of your blog or website. And you back to sqare again. And be prepared for debate or criticism for your controversial title. (source)

  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda berjaya dalam bloging dan perniagaan online Download Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Inilah Remote Control paling besar

Fulamak! remote control ini memang unik sekali. Kena melompat-lompat kalau nak tukar chanel..apa lagi kalau TV yang banyak chanel. Dan juga, ianya memang sesuai untuk mereka yang rabun.

*Bayangkanlah kalau anak-anak berebut chanel..entah apa akan jadi dengan remot ni.
  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda berjaya dalam blogging dan perniagaan onlineDownload Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Kembar ini bertanding kuruskan badan sampai jadi Aneroxia

Maria dan Katy penghidapp penyakit Aneroxia Nervosa


Selama 20 tahun, kedua kembar seiras ini telah bertanding antara satu sama lain untuk menjadi yang terkurus. Maria dan Katy Campbell sebenarnya bekerja sebagai doktor terlatih dan dilahirkan di dalam keluarga yang ternama.
Ketika mereka masih kecil
Menurut ibu bapa mereka, kembar ini telah menghabiskan kebanyakkan masa remaja mereka untuk berulang-alik ke hospital hanya disebabkan oleh masalah Aneroxia. Kini mereka juga perlu dirawat selama beberapa bulan di hospital. Nampaknya penyakit Aneroxia tersebut kini sudah semakin parah dan kemungkinan besar membawa kepada kematian.


  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda menjadi bloger hebat berjaya dalam perniagaan online Download Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 

Khamis, 29 Disember 2011

Kenapa saya tetiba suka tengok drama Tentang Dhia?

Macam la tak da cerita lain nak tulis kan. Tapi disebabkan tadi adalah last episod drama Tentang Dhia ni, sy pun teringin nak share sedikit pandangan dan review walaupun pandangan saya ni agak kabur dan tak dialu-alukan..huhu..
Pelakon utama Ady Putra sebagai Zikir dan Nora Danish sebagai Dhia dalam drama Tentang Dhia.
Kenapa tetiba pulak saya suka tengok cerita Melayu ni? sebenarnya sejak saya sering tinggal tidur kat rumah kakak, sejak itu lah saya tengok drama ni. Memula memang tak berapa suka tengok sebab memang tak suka tengok filem tempatan. Lebih banyak tengok drama Indon dan drama Korea.

Tapi kan, disebabkan hari-hari 'terpaksa' tengok drama Tentang Dhia, maka mula lah timbul rasa 'ketagihan' nak nonton. Pasal apa 'terpaksa' tengok? sebab hanya ada chanel TV3 kat rumah kakak saya. Bukan tak mampun beli yang banyak chanel, tapi kata dorang, tak mau bebudak terlalu banyak tengok TV. Lagi pun sejak Astro dorang rosak, maka TV3 je la teman setia setiap hari. Dari Selamat Pagi Malaysia, NONA, Conan, Bella, Putri yang Ditukar, Tentang Dhia, Buletin Utama, dan sampailah ke Bersamamu. Agaknya drama pengganti Tentang Dhia lepas ni pun bakal jadi 'ketagihan' juga untuk tengok kot. 

Apa pun, drama ni memang best, ending yang unik, dua-dua pelakon utama mati. Masa tengok tadi pun agak puas juga lah. Cuma masih tertanya apa yang terjadi kat mak mertua Dhia yang guna bomoh tu. Buat saya geram je. Tapi saya memang tabik la dengan drama ni. Antara drama Melayu terbaik pernah saya tengok.

Sekian. Majulah filem untuk negara.

  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda berjaya dalam perniagaan onlineDownload Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 

JOM TINGKATKAN RANKING ALEXA


Teringin pulak sy nak join segmen baik punya ni..bagus tau..sesangat bagus. Oleh sebab ranking blog sy pun tak setinggi gunung kinabalu..huhu..kalau jadi duit ranking tu memang banyak..berjuta-juta..pasal apa, sebab ranking blog ini masih juta-juta..haha..makanya perlu sangat join segmen sebegini.

Meh join ramai2 supaya lebih banyak yg join, lebih meriah ranking alexa. KELIK JE LINK INI.
Cepatt sebelum terlambat..tarikh tutup hari pertama tahun depan.

P/S: dan kepada sesiapa yg sudi review blog nancypoh.com ini kat ALEXA, sila pm sy kat komen di bawah ya..nanti kita review blog korang pulak..


  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda berjaya dalam perniagaan onlineDownload Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI

Liverpool's record signing striker, Andy Carrol, backed by Dalglish despite his poor goal return

Kenny Dalglish insists Liverpool's record signing Andy Carroll is not struggling for confidence, despite his poor goal return.

The £35million forward has failed to find his best form since his arrival from Newcastle in January.

Carroll has scored three goals in 19 appearances this season and just five in 28 in a Reds shirt.

He made his first start in four matches in Boxing Day's 1-1 draw with Blackburn during which he would have scored had it not been for two good saves by Mark Bunn.

Dalglish has always backed the striker, who could face his former club on Friday, and continues to do so.

"I don't think self-belief is a problem for Andy Carroll, I don't see why it should be," said the Scot.

"There's nothing to say he's short of belief and there is no evidence he should be.

"One game he played (started) in, we went down to nine men (the defeat at Tottenham) and another (the loss at Fulham), we had another sent off.

"I think yourselves (the media) have a bigger problem with Andy than anyone else.

"This week is understandable because it is against Newcastle but I don't understand the rest of the stuff."

Dalglish also said the club were still awaiting the arrival of the written verdict from Luis Suarez's disciplinary commission which banned the striker for eight-matches for using offensive words, including a reference to skin colour, towards Manchester United's Patrice Evra.

"We'll tell you when they arrive - I think they'll come on the (FA) website first," said the Reds boss, who added they had not received any news on a date for Suarez's misconduct hearing for allegedly making an offensive gesture to Fulham fans earlier this month. (Source: www.footbal365.com)

*Geezz..Liverpool is on the brink of 'deterioration'.. :(
  • Dapatkan buku-buku digital yang akan membantu anda berjaya dalam perniagaan online! Download Sekarang 
  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Tarikh Perkhawinan Yusry KRU dan Lisa Surihani

Yusry KRU dan kekasihnya Lisa Surihani sah akan berkhawin pada tarikh 23 Februari 2012. Pasangan ini menjawab pertanyaan mengenai status percintaan mereka dalam satu majlis santai di Marriot Hotel, Putrajaya. Kedua pasangan ini hadir sambil ditemani ahli keluarga masing-masing.
Pasangan sedang hangat bercinta, Yusry KRU dan Lisa Surihani
Yusri KRU dan Lisa bakal diijabkabulkan di Masjid Besar, Tuanku Mizan Putrajaya pada tanggal tersebut diikuti resepsi kedua-dua pihak yang dibuat sekaligus bertempat di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) pada 26 Februari tahun hadapan.

Lisa Surihani yang telah dirisik oleh keluarga Yusry pada 23 Disember 2011 memberitahu bahawa kalau boleh mereka tidak mahu perkahwinan mereka dicanang sebagai "Wedding of the year" cukuplah sekadar "Simple But elegan".

Walaubagaimanapun menurut Lisa, nilai hantaran dan tema untuk perkahwinan yang bakal berlangsung tidak sampai 2 bulan ini masih belum dipikirkannya lagi kerana bagi Lisa, dia lebih memikirkan kehidupan selepas bergelar suami isteri kelak.

Semoga perkhawinan mereka kekal abadi dan teguh menghadapi dugaan. 

  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Some simple steps to cope with holiday burnout

Holiday is almost over. Maybe some or many of us got holiday burnout. What's that? Holiday burnout is a sign that you're overdoing it and that you need to slow down. There's nothing about Christmas or any other holiday season that's worth exhausting all your inner resources. Once you've had a break from the holiday preparations, you can get back into the swing of things with renewed vigor.

1. Take some time for yourself. Take a nap. Meditate. Curl up with a good book or magazine. Soak in a hot bathtub for an hour or two. Drop by your local coffee shop for a latte. Ride a bicycle or take a stroll through the park. Many of us have been trained to believe that activities like these are selfish. The truth is that they're essential to our physical, emotional and mental well-being.

2. Listen to music. If you feel that you need soothing and winding down, listen to classical music, meditation music or smooth jazz. However, if you feel that you're in the mood for a release, listen to some rock, pop, electronica or alternative music. Dancing and singing can also make you feel energized again.

3. Determine which holiday projects are really essential and which aren't. You'll need to put up the Christmas tree, buy presents and wrap them. However, you don't have to decorate your home to win a contest. You don't have to make all handmade ornaments in only a week. Some projects can be abandoned to foster your health and well-being.

4. Ask for help from your friends and family. Delegate some of the holiday responsibilities to them. For example, have your family do some of the cleaning. Ask them to help wrapping presents that aren't for them. Have them assist with the preparation of the holiday meal.

5. Put on some holiday music to provide inspiration and make chores more pleasant. This is especially helpful while making crafts, wrapping presents and decorating a Christmas tree. Incorporate the tasks into miniature holiday parties with your spouse and kids. Share some cookies, eggnog or hot chocolate while you're working. (Source)

Those are the tips to cope with holiday burnout. 

  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Rabu, 28 Disember 2011

Graduan tak serik jual tubuh

Kisah ini macam kisah yang dah basi kita dengar. Pelbagai hinaan dan teguran diberikan. Namun kenapa ianya masih terjadi?
Pengakuan Aida menjadi 'geli girl' (Sumber: hmetro.com)

GEORGETOWN: Mula menjaja tubuh untuk mendapatkan wang ketika masih bergelar siswi, nyata kerja terkutuk itu sukar ditinggalkan biarpun diri kini sudah menjadi graduan dan memiliki pekerjaan tetap.

Tanpa rasa malu, gadis hanya mahu dikenali sebagai Aida, 24, berkata jika dulu golongan sepertinya dikenali sebagai ‘Call Girl’ atau ‘Escort Girl’, kini lelaki yang menagih belaian manja mereka memberi gelaran baru iaitu ‘Geli Girl.’ 

“Apapun gelaran diberi dan biarpun seluruh tubuh kami diratah, kami tidak kisah kerana apa dicari hanyalah wang. Yang penting, orang tak tahu kegiatan saya dan saya juga berjaya menghabiskan pengajian di kolej,” katanya.

Aida berkata, walaupun sudah bekerja di sebuah syarikat swasta, dia masih aktif dalam kerja itu untuk menampung kos kehidupan kerana gaji diperoleh setiap bulan tidak mencukupi.

“Ibu bapa saya di kampung tak tahu saya melakukan kerja terkutuk ini kerana setiap bulan saya akan memberikan separuh wang gaji kepada mereka.

“Wang yang dapat hasil kegiatan Geli Girl saya tak bagi pada ibu bapa tapi saya gunakan untuk beli barangan berjenama dan pakaian untuk diri saya,” katanya. (Sumber: hmetro.com)

*Question mark? adakah wang yang diberi kat mak bapak dia tu halal apabila si empunya tubuh yang memberi sudah banyak melakukan kerja maksiat? 
tepuk dada tanya selera sendiri.

My Christmas Presents..Angry Birds

Angry birds!! that's it..one of my favorite Christmas present..last year also got some kind of dolly presents..this year too..like it. Thanks to my 'exchangers'. God Bless us.

They angry but cute. And that biscuit..i'm going to feed my 'angry birds' with it..haha..mulau..actually, i still have another presents but didn't upload the pics yet..still got another bigger 'angry bird', 'angpau', snacks and some personal care things..no need to upload everything at a time..nanti habis modal buat entri..see that low bicarbonate drinks? i got it during 'sukaneka'..really fun..so unfair because i went to the ring very late..and then they ask me to join a group which consist of toddlers, i mean children and losers..opps..but still okay because we have so much fun and laughter..haha..Christmas is always be the best day every year..and that's among the most important 'unseen' presents beside the Savior Himself.

Since the end of the year is coming shortly, i wish everyone "HAPPY NEW YEAR 2012". May the new year brings us new lucks, prosperity, good health, and become a better person.

The Best Diet for Skin

Skin, the largest organ in the human body, is constantly exposed to both internal and external factors that affect its condition. The skin acts as a shield, protecting our bodies from external harm such as radiation, germs and bacteria. The foods we eat have a significant effect on skin's appearance, so it's important to consume a diet rich in fruits, vegetables and whole grains to keep our skin vibrant and healthy.

Vitamins and Nutrients for Healthy Skin
According to the American Journal of Clinical Nutrition, skin is an essential part of the immune system and plays a pivotal role in the feeling of well-being. Skin functioning and attractiveness are dependent on nutrition. In recent years, scientists have developed new insights into the relation between food intake and skin health.

Research shows that consuming a diet rich in antioxidants prevent free radicals from entering the body, protecting against inflammation (including UV rays). Consuming foods containing essential fatty acids (such as omega-3), help keep skin smooth and prevent acne. Additionally, foods rich in vitamin C promote collagen production, which helps prevent wrinkles.

Good-for-skin foods include fruits, especially cherries, berries, melons, apples and pears; vegetables, especially spinach and other green leafy vegetables, eggplant, asparagus, celery and onions; legumes, especially broad and lima beans; fish, especially salmon; nuts, especially almonds and walnuts; and olive oil.

Water also plays an important role in keeping skin healthy and hydrated. Drinking water will help flush toxins out of the body and give skin a smooth texture and appearance.

Foods to Avoid
Avoid foods and drinks containing caffeine, such as coffee, tea and chocolate, which can cause sallow, dry skin or acne. A high intake of meat and full-fat milk can increase the risk of skin wrinkling; opt for fish and low-fat dairy instead. If you have a sweet tooth, it's best to skip the sugary snacks and choose fruit instead. The spike in blood sugar levels contributes to the breakdown of collagen, making skin less resilient.

Conclusion
By feeding your body the right combination of nutrients, and knowing what to avoid, you can improve your skin's overall appearance and enable it to function better--for a healthier, happier you. 
(Tips from: Kara Sibilia of eHow)

*Geezz..the healthier, the better..agreed. :)

What Is the Best Fruit to Eat for Healthy Skin?

Our skin is our largest organ so, by default, what we eat can be written across our faces, for good or bad. While no single food can supply all the nutrients our skin needs to repair damage, maintain elasticity, produce a healthy glow and produce a clear complexion, a variety of fruits can work well together in a balanced diet to keep our skin tight and supple. Eat plenty of nutritious fruit and minimize your intake of caffeine, alcohol and saturated fats, which can wreak

Avocados
An avocado is one of the best fruits you can eat if you want to have healthy skin. It is the fruit with the highest vitamin E content. One average-sized avocado contains nearly 3 mg of vitamin E. Vitamin E is actually a group of robust antioxidants that are charged with repairing your skin cells from environmental damage. When you consume unhealthy foods and alcohol, they stimulate the production of harmful free radicals in your body. A diet that contains lots of powerful vitamin E (as found in avocados) will keep your skin looking fresh by destroying those free radicals.

Strawberries
Keep your skin supple with lots of vitamin C. Vitamin C is another powerful antioxidant vitamin that fights damage to your skin from environmental toxins, like smoke and wind. When the free radicals invade your cells, they destroy healthy collagen and elastin, which contributes to wrinkles and that loose skin around your neck. Eat strawberries to fuel your body with the ability to repair that skin
tissue. In one cup, there are 82 mg of vitamin C. That's about 25 percent of your daily needs. Plus the abrasive texture of the skin helps to scrub stains from your teeth. Pearly whites always play a part in making your skin appear healthier.

Banana
Forget eating an apple per day--the banana is a nutrient powerhouse. It provides complex carbohydrates, healthy proteins and fiber. The best part is that each banana boasts more than 30 mg of magnesium. The proper balance of magnesium in your body counteracts the ill effects of poor circulation. With poor circulation, one's skin can appear pale and dull. With magnesium, it looks rosy. This mineral found in the banana is a must to keep skin firm and young looking.

Papaya
The papaya is one of those rare fruits that is exploding with a wealth of different vitamins. It is high in vitamins A, E, and K. Vitamin K is essential in hemoglobin. Hemoglobin carries oxygen to our cells. WIthout oxygen, our cells wither and our extremities loose their natural healthy appearance. It's also full of folate. Folate is vital for skin cell development. Papayas are grown in traditionally tropical locations so maybe a bite of one is a retreat to the beach and that thought does wonders for anyone's skin.

Homemade Skin Care Treatment

At home skin care treatments are fairly easy, and they save people money. Making homemade facial items helps you know exactly what it is that is going into the product you are putting on their skin. With homemade items there are no preservatives or chemicals that may cause irritation. You can use simple ingredients that may already be found in the kitchen to fight acne and aid in smoother skin. Facials are also a good way to relax, and using a few drops of a favorite essential oil mixed in can make a huge difference in your mood.

1. Whip the egg yolk using a fork until it is broken up. Egg helps smooth the skin, according to "The Body Shop Body Care Manual" (Behan, 2003). Simply imagine mixing it to use for scrambled eggs, without the egg whites. The egg whites are not useful because of their sticky consistency, which can make them drying to the skin

2. Add the teaspoon of olive oil to the egg yolk and the tablespoon of honey, warmed up, and mix together well. Olive oil is very moisturizing. It is also rich in fatty acids, which, according to "The Beauty Workbook", is healing for the skin.

3. Mix in a drop or two of a chosen essential oil. This step is optional. Add peppermint for revitalization or lavender for relaxation. Do not add more than two drops, as essential oils can cause discomfort to sensitive skin if used in excess, according to "The Beauty Bible".

4. Rub the mixed ingredients onto the face, avoiding the eye area and the lips. Put it on in a circular motion. Let it sit for 15 minutes before rinsing it off with lukewarm water. This facial mask is safe enough for daily use, but can as easily be used once a week for a refresher.

*Now, you can save more money, and become more beautiful. That's fan-tas-tic!

  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Khamis, 22 Disember 2011

Perbezaan antara perkhawinan moden dan perkhawinan tradisional di Barat

Institusi perkhawinan telah mengalami perubahan seiring dengan peredaran zaman. Bila kita lihat perkhawinan sekarang dan perkhawinan zaman nenek moyang kita dulu, memang banyak bezanya. Tak dinafikan bahawa peningkatan mendadak golongan wanita yang semakin memonopoli pelbagai bidang juga menyumbang kepada perubahan institusi perkhawinan ini. Berikut merupakan beberapa perkara yang boleh dijelaskan tentang perbezaan antara perkhawinan moden dan perkhawinan tradisional khasnya di Barat.
Victorian marriage
Kenapa wanita berkhawin
Semasa era Victoria, golongan wanita berkhawin kerana mereka tidak mempunyai kemahiran atau latihan yang cukup untuk bekerja selain daripada menjadi suri rumah. Golongan wanita muda diajar bagaimana menguruskan rumah serta bagaimana mengekalkan kecantikan untuk memikat suami. Berbeza dengan zaman moden kini yang menampakkan penguasan golongan wanita dalam semua bidang setara dengan lelaki. Oleh itu, sebab wanita berkhawin kini lebih kepada keinginan mereka sendiri yang ingin dipuaskan melalui berkeluarga berbanding dulu yang bertujuan untuk meminta sokongan nafkah hidup dari suami sahaja. 

Perceraian
Isu perceraan adalah bersifat tabu atau pantang ketika zaman Victoria. Jika pasangan suami isteri ingin bercerai, mereka tetap sahaja kekal sebagai suami isteri tetapi akan tinggal berasingan. Masalah keluarga pula tidak boleh dibincangkan secara terbuka. Berbeza dengan sekarang. Perkhawinan bebas dibincangkan dan manusia bebas sama ada mahu bercerai atau tidak, rujuk semula atau berkhawin lain.

Perbezaan antara perkhawinan moden dan perkhawinan tradisional di Barat

Zuriat Perkhawinan
Zuriat selepas berkhawin sangat ditekankan semasa zaman Victoria. Sesiapa yang baru berkhawin diharuskan untuk mendapatkan anak secepat yang boleh. Jika pasangan itu gagal mencapatkan zuriat, pasangan tersebut dikatakan malang atau pelik. Kini, terserah kepada pasangan sama ada mahu anak cepat atau tidak. Suami isteri sekarang kebanyakkannya merancang keluarga berapa dan bila masa yang sesuai untuk mendapatkan anak.

Hak Wanita
Hak ini sangat berbeza ketika zaman tradisional dan moden. Wanita langsung tidak mempunyai hak ke atas harta ketika zaman Victoria. Setiap harta atau aset yang dibawa oleh si wanita selepas berkhawin akan terus menjadi hak suami. Jika berlaku perpisahan, si suami lah yang akan mendapat hak milik ke atas harta, aset, dan anak-anak. Perkhawinan moden memperlihatkan hak milik sesuatu harta atau aset itu adalah milik individu yang tertulis di dalam kertas undang-undang. Ianya tak mengira status perkhawinan. Semuanya sekarang ditentukan oleh undang-undang. Jika si wanita mempunyai harta maka harta itu adalah hak dia selagi dia menjadi pemegang sah dalam kertas hak milik. 

Demikianlah erbezaan antara perkhawinan moden dan perkhawinan tradisional di Barat. Di Malaysia, terdapat satu adat yang menjadi undang-undang unik yang masih dikekalkan sehingga kini iaitu Adat Perpatih dan Temenggung. Jika anda seorang wanita dari Negeri Sembilan, memang untunglah anda. 

  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI
Sinopsis filem Papa I Love You | Filem Melayu terbaru Disember 2011

Bahasa  : Bahasa Melayu
kategori : Filem Cereka
Genre  : Komedi, Seram
Durasi : 90 min
Tarikh Tayangan : 29 Disember 2011

Sinopsis:
Filem arahan Hasil Rejab yang diterbitkan oleh Metrowealth Movie Production Sdn Bhd ini mengisahkan seorang ayah, BAHA yang berusaha untuk membesarkan anak tunggalnya, MIA dengan sempurna di dalam kehidupannya yang penuh dengan kesempitan sehingga sanggup melakukan apa sahaja. Baha bertemu dengan ELLY, seorang wanita yang sering membantu menjaga Mia dikala Baha sibuk mencari kerja. Elly dan Mia melengkapkan hidup Baha meskipun ditimpa kesempitan dek kerana kekurangan wang dan tidak mempunyai kerja tetap.

DATUK KUDIN seorang ayah yang semasa mudanya mempunyai segala – galanya namun kerana sikapnya yang lebih mementingkan kerjayanya telah menyebabkan dia kehilangan anak kesayanganya, Elly. Baha menjadi orang tengah dalam membantu merapatkan semula hubungan Elly dan Datuk Kudin dan ini akhirnya telah menyebabkan hubungan Elly dan Baha sendiri menjadi tegang. Perpisahan Baha dan Elly telah menyebabkan Mia sedih dan secara tak sengaja ditimpa kemalangan. Melihatkan betapa besarnya kasih sayang Baha terhadap Mia telah menyedarkan Elly supaya memberikan peluang kepada ayahnya sendiri, Datuk Kudin. (Sumber: sinemamalaysia.com.my)

Filem ini akan mula ditayangkan di pawagam-pawagam berdekatan anda pada 29 Disember 2011.

  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Rabu, 21 Disember 2011

The Difference Between Dating & Marriage

Dating and marriage are profoundly different ways of romantically interacting. The differences are fairly clear, but it is good to be reminded from time to time, in order to clarify whether you're dating, married or somewhere in between.

Official
Marriage is an official act. People who get married generally have a ceremony to show their commitment to one another, but also sign a document that makes their union legal. People who are dating, on the other hand, do not have anything on paper. Rather, dating is just two people enjoying one another's company.

Clear Definition
Marriage is fairly clearly defined. In almost all cases, marriage involves monogamy and a lifelong devotion to the other person. Dating, on the other hand, is defined by the people who are dating. It may involve monogamy, and it may involve a long-term commitment, but it is up to the people who are dating rather than being subject to external rules.

The Difference Between Dating & Marriage

Seriousness
Marriage is much more serious than dating. This is because it comes with an agreement to share finances, usually have children and generally spend the rest of your lives together. Dating, on the other hand, covers everything else -- when you go on your first date with someone, you aren't generally planning your life with them. So, dating is much more casual than marriage.

Laws
Marriage, as a legal, official relationship, comes with a number of changes to both parties' legal status. For example, it is possible to file taxes as a married couple, whereas it is not possible to file taxes as a dating couple. Married couples can often get on the same health insurance plan as well, as well as a variety of other benefits. Basically, marriage is a state-sanctioned relationship where dating is not. (Source: Sam Grover) 

The Difference Between Dating & Marriage

  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Selasa, 20 Disember 2011

Teknik mudah menguatkan SEO dan meningkatkan trafik ke dalam blog

Manaikkan SEO (Search Engine Optimization) blog atau website adalah perkara terbaik yang perlu dilakukan sekiranya inginkan pengunjung blog yang ramai. Semakin baik SEO, maka semakin tinggi ranking blog dalam enjin carian. Di sini terdapat beberapa teknik mudah menguatkan SEO dan meningkatkan trafik ke dalam blog atau website anda.

1. Langkah pertama yang paling mustahak ialah isi kandungan yang berkualiti. Ini adalah perkara paling asas. Seperti juga dalam entri Cara Tingkatkan Trafik ke blog dan website, perkara ini telah diterangkan. Sebagai tambahan, artikel yang berkualiti sekurang-kurangnya mempunyai bilangan perkataan sebanyak 300 hingga 500. Tapi jangan terlalu panjang kerana pembaca suka membaca artikel pendek yang ringkas tapi padat.

2. Ketumpatan kata kunci (keyword density) setiap artikel juga penting untuk meningkatkan SEO. Ini bermaksud berapa banyakkah kata kunci tersebut telah digunakan. Untuk hasil terbaik, ketumpatan hendaklah pada kadar 3% yang bermaksud 3 kali penggunaan kata kunci dalam artikel yang mempunyai jumlah 100 patah perkataan. Kata kunci penting untuk memberitahu enjin carian tentang apa yang anda tulis dalam artikel anda. 

3. Langkah ketiga untuk meningkatkan SEO ialah dengan membina banyak backlinks ke laman web atau blog anda. Ini dilakukan dengan meletakkan blog anda ke laman-laman web yang mempunyai trafik tinggi. Semakin banyak backlink, maka ranking blog anda akan semakin tinggi. Semakin tinggi rangking, maka semakin mudah ia muncul di page pertama dalam enjin carian.  Banyak cara untuk membina backlink seperti exchange link dengan blogger lain serta menghantar link blog ke laman direktori.

Demikianlah teknik mudah menguatkan SEO dan meningkatkan trafik ke dalam blog atau website anda. Selamat mencuba.

Sinopsis filem Suatu Malam Kubur Berasap | Filem Melayu terbaru Disember 2011

Bahasa : Bahasa Melayu
kategori : Filem Cereka
Genre : Komedi, Seram
Durasi : 90 min
Tarikh Tayangan : 22 Disember 2011

Babak dalam Suatu Malam Kubur Berasap
Filem arahan Ernie Chen dan diterbitkan oleh Outloud Studios Sdn Bhd ini mengisahkan cerita tentang tiga sahabat kampung iaitu Atan, Bun, Pet dan seorang sahabat dari bandar yang baru dikenali iaitu Mie. Atan (Angah Raja Lawak) seorang yang lurus bendul, rajin, ringan tulang dan bekerja sebagai penggali kubur. Bun (Along Raja Lawak) seorang kutu rayau yang gemar merempit dengan motor kapcainya. Hampir setiap malam beliau akan mengacau gadis-gadis kilang yang baru pulang dari bekerja. Pet (Azrul Raja Lawak) merupakan pemandu lori ayam yang sering bekerja lewat malam. Beliau mempunyai suara yang sengau, suka berlagak dan bercakap besar terutamanya melibatkan perkara mistik dan hantu. Ketiga-tiga mereka sering diganggu oleh Jerdil dan Tocai, Geng Beduk, samseng kampung.

Mie (Zac Diamond) seorang lelaki yang kacak dan segak dari Kuala Lumpur, mula rapat dengan ketiga-tiga sahabat ini selepas kereta beliau rosak di kampung. Beliau mempunyai tunang bernama Lola. Sejak kedatangan Mie, pelbagai peristiwa pelik dan menakutkan berlaku. Mereka juga berkenalan dengan seorang gadis bernama Siti yang menjemput mereka ke kenduri rumahnya. Atan tertarik dengan keayuan Siti dan mula mahu mengenalinya. Mereka berempat ini juga sering diganggu oleh Hantu Cempaka. Dari mana datangnya Hantu Cempaka? Mengapa Hantu Cempaka hanya menganggu mereka? 
Atan (Angah RL) dalam aksi SMKB.
Saksikan kesudahan filem Suatu Malam Kubur Berasap ini di pawagam bermula 22 Disember 2011.
(Sumber: sinemamalaysia.com.my)

  • Lindungi rumahtangga anda daripada gangguan pihak ketiga. Caranya di SINI 
  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Isnin, 19 Disember 2011

Cara tingkatkan trafik blog dengan mudah

Prinsip asas untuk menarik pengunjung ke website anda ialah dengan menghasilkan content yang menarik. Berusahalah untuk menulis isi kandungan yang asli, menarik, bermaklumat serta menghiburkan. Apabila isi kandungan entri anda itu unik dan asli maka pengunjung akan stay lebih lama di website anda malah akan kembali mengunjunginya kelak. Berikut adalah beberapa cara mustahak yang perlu diambil perhatian sekiranya ingin meningkatkan trafik blog.

1. Isi penulisan yang baik. Semakin tinggi mutu artikel, video atau gambar yang anda sediakan, semakin banyak pengunjung yang mahu membaca serta meneroka blog anda. Fikirkan terlebih dahulu sama ada apa yang anda tulis itu adalah sesuatu yang perlu atau tidak untuk anda kongsikan. 

2. Sertailah laman jaringan sosial online seperti twitter, facebook dan google buzz. Sentiasalah postkan link artikel anda ke dalam laman sosial setiap hari. Tapi jangan sampai melakukan spam.

3. Tulis artikel berdasarkan keywords. Apabila pengunjung menaip perkataan ke dalam enjin carian, maka laman web yang mengandugi perkataan yang ditaip tersebut akan muncul terlebih dahulu. Apabila anda menulis artikel, pertimbangkan apakah kata kunci (keywords) yang mungkin akan ditaip oleh pengunjung di enjin carian.

Cara tingkatkan trafik blog dengan mudah

4. Pergi ke Google Adwords Keyword Tool. Masukkan sepatah dua kata yang menerangkan artikel anda dan kemudian tekan "search". Tool ini akan membantu memberikan cadangan kepada anda berdasarkan kepada kadar jumlah carian melalui keyword yang digunakan. Tool ini biasa digunakan mereka yang menggunakan Adwords untuk mengiklan laman web, produk atau perkhidmatan.

5. Seterusnya, pilih kombinasi kata kunci daripada senarai yang menerangkan tentang artikel anda. Disarankan agar anda memilih keyword yang mempunyai persaingan rendah atau sederhana daripada para pengiklan dan pada masa yang sama mempunyai jumlah carian tertinggi. 

6. Gunakan kombinasi kata kunci tersebut pada tajuk laman web atau tajuk utama artikel anda. Letakkan juga kombinasi keyword tersebut sebanyak dua atau tiga kali di dalam artikel. Letakkan di permulaan, pertengahan, dan pengakhiran artikel.

7. Link kan artikel anda ke artikel lain dalam blog anda yang berkaitan dengan keyword tersebut. Elakkan daripada menggunakan perkataan seperti "KLIK SINI" dan letakkan keyword artikel sebagai link yang boleh diklik.

Diharapkan agar tips Cara tingkatkan trafik blog dengan mudah ini dapat memberikan manfaat kepada kita semua terutama kepada mereka yang masih baru buat blog atau website. 

Mungkin anda juga berminat untuk mengetahui bagaimana untuk meningkatkan trafik melalui facebook secara mendalam. Ebook Rahsia merampas trafik percuma dari FACEBOOK ini mempunyai butiran yang lebih jelas, mudah difahami dan terbukti berkesan.  

Ahad, 18 Disember 2011

Panduan Memulakan Senaman | Jom bersenam untuk sihat

Agak mengejutkan juga kajian terbaru mengenai kadar obesiti di Malaysia ni. 1 daripada 5 orang kanak-kanak adalah obesiti. Oleh yang demikian sesuatu harus dilakukan untuk mencegah masalah ini daripada terus berlaku. Kita semua maklum bahawa fenomena ini terjadi disebabkan oleh gaya hidup yang kurang sihat. Namun belum terlambat untuk membina satu gaya hidup baru yang lebih sihat dengan memperbanyakkan senaman. Untuk bersenam, perlu ada beberapa teknik asas yang perlu diikuti untuk mengelakkan daripada kekejangan otot kelak. Lebih-lebih lagi bagi mereka yang kurang bersenam. Dan yang paling penting ialah sebelum anda memulakan satu program senaman yang rutin, haruslah berjumpa dengan pakar terlebih dahulu.
Senaman kardio.
Warm-Up dan Cool-Down
Sebelum bersenam, pakailah pakaian yang sesuai dan selesa. Guna baju sukan dan kasut sukan yang sesuai. Sebelum memulakan senaman, kena panaskan badan dulu. Ini budak tadika pun tau buat. Ini bertujuan untuk meningkatkan kadar degupan jantung dan memanaskan otot. Pemanasan badan termasuklah regangan kepala sampai ke kaki serta berjalan kaki dengan perlahan. Selepas bersenam, lakukan benda yang sama untuk memperlahankan degupan jantung dan pernafasan. Jangan terus duduk atau tidur. nanti bontot jadi besar..haha..kidding. Pasal bontot ni hanya cerita orang tua-tua. Tapi memang anda tidak digalakkan untuk terus berehat selepas bersenam berat.

Senaman Kardio
Menurut kajian, senaman selama 150 minit minimum atau 30 minit sehari, 5 hari seminggu, adalah disarankan. Senaman kardiovaskular termasuklah berjalan, berenang, berbasikal, menari dangdut~something like that~ dan berjogging. Lakukan senaman ini setiap selang 10 - 15 minit rehat terutama kepada yang baru memulakan rutin senaman untuk meningkatkan stamina. 

Latihan Kekuatan
Latihan ini membantu menguatkan tulang, membina otot, dan meningkatkan kadar pembakaran kalori. Gunakan pemberat yang anda hampir-hampir tak dapat angkat secara berulang-ulang. Elakkan daripada membuat senaman kekuatan terhadap bahagian otot yang sama selama dua hari berturut-turut. Ini kerana otot memerlukan masa untuk 'repair' semula selepas bersenam. Juga disarankan supaya jika anda melakukan senaman otot berat pada minggu pertama, anda seharusnya perlu melakukan senaman otot yang ringan pada minggu seterusnya.

Motivasi
Tetapkan matlamat kecergasan anda secara mingguan dan bulanan untuk menjejaki kemajuan anda. Jika anda mencapai matlamat tersebut, tingkatkan matlamat senaman secara perlahan-lahan. Jika kekuatan yang menjadi matlamat, tingkatkan senaman kekuatan otot dengan jumlah pengulangan yang semakin meningkat. Kira kemajuan berat badan anda yang hilang. Tapi, anda dinasihati supaya tidak menimbang berat badan lebih daripada sekali dalam seminggu. Ini kerana perubahan berat badan adalah tidak tetap  setiap hari.

Amaran
Senaman sepatutnya tidak mencederakan anda. Adalah perkara biasa jika anda merasa sakit sendi dan otot pada permulaan rutin senaman anda. Namun apabila rutin senaman ini diteruskan beberapa minggu, maka tidak lagi wujud rasa sakit tersebut. Tapi jika kesakitan berpanjangan, segeralah berjumpa dengan pakar. 

Panduan ringkas ini diharapkan agar dapat memberi kita semua motivasi dan tindakan susulan untuk menjalankan kehidupan yang lebih sihat. 

Jika terdesak untuk menurunkan berat badan. Ada ebook yang menerangkan teknik diet ekstrem sekiranya anda mahukan tips cara menurunkan berat badan dengan cepat. Dapatkan ebook 
Formula Diet Extreme - Jadikan Tubuh sebagai Mesin Pembakar Lemak sekarang selagi stok masih ada. Anda boleh membaca ebook ini bila-bila masa anda yang terluang. 

  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Ingin tahu 99 punca perceraian di Malaysia? Jawapannya di SINI SINI

Penjelasan Awie terhadap kes gaduhnya

Kes Awie bergaduh di Langkawi menjadi isu panas kebelakangan ini. Menurut sumber, Awie telah pergi ke Langkawi untuk menguruskan sebidang tanah yang dibelinya beberapa tahun lepas dan untuk memenuhi undangan membuat persembahan di kelab berkenaan dan bukanlah untuk lari daripada mesyurat seperti yang didakwa.
Bintang Rock negara, Awie.
Awie mengaku bahawa dia memang terlibat dengan dalam pergaduhan tersebut tetapi kerana perbuatan provokasi yang dilakukan oleh individu lain yang mengeluarkan kata-kata kesat selepas Awie menolak untuk bergambar sehingga membawa kepada pergaduhan. 

Ketika diajak keluar dari kelab, Awie dan pengawal peribadinya telah dikepung oleh kira-kira 30 orang. Dikatakan juga bahawa kumpulan tersebut sebenarnya gagal memukul Awie sebaliknya teruk dibelasah oleh Awie dan rakannya demi mempertahankan diri mereka.

Pergaduhan tersebut akhirnya terlerai selepas Awie dibawa ke balai polis berdekatan untuk memberi penjelasan. Tiada laporan yang dibuat oleh Awie dan pihak yang menyerangnya itu. Menurut Awie, dia menggangap orang di sana sengaja cari gaduh. Walaubagaimanapun Awie telah menghulurkan RM300 sebagai tambahan kos rawatan kepada kumpulan itu sebelum Awie dan rakannya pulang.

Awie akan mengadakan konsert bersama Ella selam 4 hari bermula 12 Januari 2012 depan di Istana Budaya. (Sumber: Oh Artis)

*Bergaduh bukan cara penyelesaian terbaik.

Khas untuk anda:-
  • Pergi test-drive kereta volkswagon dan anda mungkin dapat iPhone percuma! Cekidaout!
  • Nak pergi Jerman tak? Dapat free RM10k lagi tau! Check sekarang

Tiada cuti Krismas untuk pemain Tottenham : Redknapp

Pengurus Tottenham Hotspur, Harry Redknapp dikatakan telah menyekat para pemainnya daripada menyambut parti krismas sebagai satu pengornan terhadap kelab.
Harry kertika menjadi Scrooge.
Dua tahun lalu, para pemain pasukan tersebut telah mengadakan parti secara rahsia tanpa pengetahun Redknapp di Dublin. Dia berpendapat bahawa kehidupan sosial pasukan hanyak akan membawa impak negatif kepada pasukannya. 

"Tidak ada lagi parti Krismas. Kami sangat sibuk bermain bola, kami mempunyai banyak perlawanan yang bakal dilalui dan para pemain kena fokus bermain dan mendapatkan kemenangan" kata Redknapp.
Tambahnya lagi, "jika mereka tidak boleh beradab terhadai diri sendiri dan tidak dapat menahan diri daripada berparti maka memang ada sesuatu yang tidak kena dengan mereka . Tuah semakin menyebelahi mereka. Mereka juga mempunyai karier yang hebat dan kehidupan yang baik. Jangan saja buat masalah ketika Krismas. Saya tidak mahu mereka keluar berparti. Ini kerana banyak pihak terutamanya media yang sedang menunggu untuk menangkap gambar mereka berparti. Ketika saja mereka tidak sedar dan melakukan perkara tidak baik maka di situlah mereka akan terkena".

Tottenham mempunyai 11 perlawanan tanpa kalah dalam Liga Perdana Inggeris sebelum dikalahkan oleh Stoke hujung minggu lalu. Tetapi Redknapp masih optimis tentang peluang pasukannya untuk memenangi gelaran liga. (Sumber:www.football365.com)


Khas untuk anda:-
  • Pergi test-drive kereta volkswagon dan anda mungkin dapat iPhone percuma! Cekidaout!

Bagaimana mempromosi bisnes online

Perniagaan online kini telah menjadi pilihan atau trend para usahawan atas faktor-faktor tertentu seperti kos yang murah dan kemudahan untuk mempromosikan perniagaan.Mempromosikan perniagaan online adalah sangat penting bukan sahaja untuk kejayaan jangka masa [endek malah juga untuk perniagaan itu kekal lama. Di sini terdapat beberapa langkah asas yang akan membantu bagaimana untuk mempromosikan perniagaan online.
1. Tulis pelancaran produk untuk mengumumkan berita terbaru mengenai bisnes anda dan hantarkan kepada website-website press release submission online dan juga kepada media tempatan.

2. Libatkan diri dalam pemasaran artikel. Hantarkan artikel-artikel anda itu ke direktori-direktori artikel yang banyak di internet. Pastikan anda meletakkan nama bisnes dan URL anda di dalam direktori tersebut.

3. Gunakan pengiklanan pay-per-click. Pengiklanan seumpama ini merupakan cara terpantas untuk membawa ramai pengunjung ke dalam laman web anda dan anda juga mempunyai kuasa untuk mengawal kos setiap klik pengiklanan.

4. Jika anda mempunyai bisnes online, anda harus membina senarai pelanggan dan pelanggan yang berpotensi dengan menghantar e-newsletter bisnes anda. Sediakan kotak opt-in di dalam laman web anda di mana anda akan menawarkan tawaran menarik seperti diskaun atau laporan percuma kepada klien atau bakal klien yang sudi mengisi nama dan alamat mereka di dalam kotak tersebut. Ini dipanggil mailing list.

5. Sertai lah forum-forum atau perbincangan-perbincangan yang berkaitan dengan produk anda. Mungkin anda sukar untuk mempromosikan produk anda secara direct tetapi anda masih dapat mempromosikan laman web bisnes anda melalui signature keahlian anda dalam forum atau perbincangan tersebut.

6. Bina program affiliate. Jika anda mempunyai affiliate yang ramai maka prospek anda juga meningkat dan hasilnya, banyak pelanggan yang akan membeli produk anda. Affiliate ini merupakan individu lain yang mempromosikan produk anda dan apabila pelanggan membeli barangan menerusi link affiliate ini, mereka akan mendapat komisyen jualan daripada anda. Ingat! anda harus membayar komisyen kepada affiliate mengikut kadar yang anda tetapkan sendiri contohnya 40% dari harga jualan. JIka anda tidak membayar mereka, percayalah bahawa reputasi anda dan bisnes online anda akan jatuh mendadak.

7. Sentiasalah menjejaki langkah promosi yang berkesan. Biasanya para peniaga internet ini menggunakan beberapa cara promosi seperti link banner dan email untuk mempromosikan produk. Jika sesuatu metod itu kurang berkesan, cari dan kaji cara lain yang mungkin berkesan untuk penjualan produk anda. Gunakan juga kaedah pengiklanan melalui laman sosial seperti facebook, twitter, digg, myspace dan sebagainya.

Apapun perniagaan yang anda ceburi, tidak ada jalan mudah untuk mencapai sesuatu kejayaan itu dengan cepat. Sekiranya mudah, semua orang pun sudah berjaya. Namun, jika ada berkat usaha yang gigih, sabar dan jujur, mudah-mudahan anda akan berjaya dalam perniagaan online ini.

Mungkin juga anda inginkan cara pengiklanan melalui Adsense untuk meningkatkan jualan produk anda. Saya sarankan agar anda membaca ebook Seni Adwords - Panduan Pengiklanan Google Adwords yang ditulis oleh pakar bisnes online Mohd Syamsuriyadi ini. Dalam ebook ini, diterangkan dengan jelas dan mudah bagaimana mengiklan dengan Google Adwords secara langkah demi langkah. Pastinya buku ini sangat berguna untuk membantu anda memasarkan produk anda kepada prospek yang ramai.

  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Sertailah peraduan Microsoft's Great Family Time dan menangi sebuah kereta Nissan Grand Livina! SERTAI SEKARANG

Sabtu, 17 Disember 2011

Bahan tiruan di dalam makanan | Selamatkah?

Makanan tambahan tiruan boleh menyebabkan sensitiviti bagi kebanyakkan orang terutamanya dari segi pengamalan diet atau dari segi agama. Banyak senarai bahan tambahan yang susah untuk difahami sehingga membawa kepada keraguan orang lain untuk memakannya. Kita perlu memahami kenapa syarikat-syarikat pengeluar memasukkan bahan tambahan tiruan ke dalam produk makanan mereka dan yang paling penting, kita kena celik sejauh manakah tahap keselamatan bahan tiruan tambahan tersebut untuk dimakan. 
Membaca kandungan nutrisi makanan adalah perlu sentiasa diamalkan. (gambar hiasan)
Pemanis Tiruan
Pemanis tiruan seperti Saccharin, Aspartame, Acesulfame-K dan Splenda banyak diguankan ke atas makanan-makanan pencuci mulut seperti gula-gula dan minuman kurang manis. Perlu ambil perhatian kepada penambah tiruan Saccharin atau lebih dikenali sebagai Sweet'N Low ini kerana ianya telah dikenalpasti sebagai salah satu bahan yang boleh menyebabkan kanser oleh World Health Organization (WHO). Splenda yang paling banyak digunakan pula sebenarnya diproses dari gula semulajadi namun semasa pemprosesan ianya dicampur dengan molekul klorin yang menghilangkan ketulinannya.

Pewarna
Pewarna tiruan pula menambahkan keenakan serta kecantikan bijirin, makanan berbakar, dan gula-gula. Menurut kajian, dua jenis pewarna yang sering digunakan ialah Red 40 dan Yellow 5 di mana keduanya sering mengakibatkan tindakbalas hypersensitiviti alahan. Pewarna caramel yang sering digunakan dalam minuman berkarbonat pula kadang-kadang dihasilkan dengan menggunakan ammonia.

Pengawet
Calcium Propionate yang sepatutnya boleh diperoleh secara semula jadi juga dihasilkan melalui bahan tiruan. Heptyl Paraben adalah bahan pengawet yang biasa digunakan dalam alkohol manakala Sodium Nitrate  dan Sodium Nitrite digunakan secara meluas dalam industri daging. Namun penggunaannya sudah berkurangan ekoran daripada beberapa kes kanser yang dilaporkan berpunca daripada bahan tersebut. Bahan pengawet seperti Sulfite pula digunakan untuk mengekalkan warna buah-buahan, udang, dan sayuran tetapi penggunaanya juga menyebabkan nutrien seperti B-1 dalam makanan terhapus. Sodium Benzoate dan Sodium Chloride pula merupakan pengawet semulajadi.

Antioksida
Apabila oksigen bercampur dengan lemak di dalam sesuatu produk, warna dan rasa produk tersebut akan berkurang. Antioksidan bertujuan untuk mengelakkan perkara tersebut daripada berlaku. Adipic Acid, Ascorbyle Palmitate, BHA, BHT, Erythorbic Acid, Sodium Erythorbate dan asid tartaric merupakan antara antioksidan yang biasa digunakan untuk mengekalkan warna dan rasa. Sebagai tambahan, Alpha Tocopherol sebenarnya adalah Vitamin E manakala Sodium ascorbate dan Ascorbic acid keduanya terdiri daripada Vitamin C yang digunakan sebagai antioksidan. 
(sumber: Sarah Thomsen)

*Fuh..banyak sangat guna istilah saintifik mengenai bahan tiruan dalam makanan ini..

  • Dapatkan ebook (Bahasa Melayu) mengenai fakta, sejarah, dan cara-cara yang mudah dan meyakinkan dalam pelaburan Emas $$SINI$$
  • Sertailah peraduan Microsoft's Great Family Time dan menangi sebuah kereta Nissan Grand Livina! SERTAI SEKARANG

24 inci! Inilah wanita terpendek di dunia

Jyoti Amge yang berasal daripada India ini dinobatkan sebagai waniata paling pendek dalam Gunines World Records. Wanita berumur 18 tahun ini mempunyai ukuran rasmi 62.8 centimeter (24.7 inci).
Pegawai World Guiness Record Rob Molloy (kanan) dan Dr. Manoj Pahukar (kiri) dari hospital Wockhardt sedang menyukat  Jyoti Amge (tengah) pada sidang konferens di Nagpur, India. (Sumber: The Telegraph)

Khas untuk anda:-
  • Pergi test-drive kereta volkswagon dan anda mungkin dapat iPhone percuma! Cekidaout!