Edisi Blogger: Mei 2012

Sabtu, 26 Mei 2012

Gambar laluan sukan kayak paling ekstrem - Palouse Falls


Jika anda seorang peminat sukan kayak ekstrem, maka ini adalah tempat yang sangat sesuai untuk anda menguji ketahanan diri. Berkayak di air terjun Palouse Falls yang terletak di timur Washington State, USA, ini pastinya akan memberikan pengalaman menarik. Palouse Falls dengan ketinggian 57 meter ini lebih tinggi daripada air terjun Niagara Falls.
(link)
Kepada yang tak minat sukan kayak ekstrem, mari katakan..wow!..nak cari maut ke??

Rabu, 23 Mei 2012

Gambar kerbau sebagai haiwan peliharaan dalam rumah


Siapa suka kucing, tak hairan lah kalau kat rumah dia tu banyak kucing. Siapa suka anjing, maka tak hairan juga kalau kat rumah dia tu banyak anjing menyalak sana sini. Dan...siapa suka kerbau, agak tak menghairankan juga kalau dia ada pelihara kerbau. Tapi kalau letak kerbau tu dalam rumah...erm...macam mana ya? 
(link)
Memang bertuah punya kerbau kat atas ini dijadikan sebagai haiwan peliharaan dalam rumah. Sekali dia berak..nah..ambik kau. Entah kerbau spesis apa haiwan ini. Tak macam kerbau nenek saya kat kampung dulu.

Selasa, 22 Mei 2012

2 BE dari Nuffnang

Yaii!! terkesima seketika..haha. Makaceh Nuffnang sebab berikan pendapatan terumpuk kat blog tak seberapa ini. Tak sia-sia juga buat blog. Walaupun cincai macam sikarap, tapi si nanang tetap murah hati nak bagi BE. Bukan apa, sebenarnya dah hampir setengah tahun juga tak dapat BE. Sebab kena cerai tanpa talak sekejap..haha..baru rujuk balik..yaii! anyway, lepas ni kena usha lebih la untuk naikkan lampu trafik kat blog ini..jangan saja gila trafik..sudah! 

Harap-harap Maxis iPhone 4S dan FNCC Coke Euro 2012 kat atas tu akan menari-nari kat blog ini selama yang boleh ya. Lagi bagus kalau beranak kembar lagi..haha..pasal earning tu tak payah bagi tau la. Buat merah muka ini saja. Korang punya lagi gempak! Anyway, happy blogging untuk semua geng-geng blogger. 

Ahad, 20 Mei 2012

Funny Text Message Ringtone Video

Imagine yourself in class and someones phone goes off and all you hear is this ring tone. Erm..is this funny or scary?

Sabtu, 19 Mei 2012

Annoying Orange Video - Prank Call #1: Tanning Salon

Orange tries to get a tan.

Khamis, 17 Mei 2012

Los Vazquez Sounds & Adele - Rolling In The Deep video

Mix video of Adele and Los Vasques. Great!


Rabu, 16 Mei 2012

Funny! The reason why Chris Brown beat Rihanna video by RyanNigaHiga

This is a very accurate video showing the reason why Chris Brown beat Rihanna. This video made by RyanNigaHiga. Cool and funny!

Selasa, 15 Mei 2012

Harry Potter with ADHD video

Isnin, 14 Mei 2012

McDonald's: The Rap Video


Nice try dude! That was cool. Enjoy the video below.

Khamis, 10 Mei 2012

Sinopsis dan barisan pelakon Mantera | Filem Malaysia Terbaru Mei 2012


Pengarah: Mohammad Aliyar
Bahasa: BM
Kategori: Cereka
Genre: Aksi, Sains
Durasi: 100 minit
Tarikh mula tayang: 17 Mei 2012

Sinopsis filem Mantera:
Moscow, Russia

Sam Weston, pemilik Weston Technologies berang di atas pencerobohan di makmal penyelidikannya. Prototaip system senjata terbarunya ‘Mantera’ atau MAN-Transformable Exo- Robotic Armour telah disabotaj dan dimusnahkan.Ketua Saintis, yang mengetuai pasukan penyelidik telah hilang. Pembeli teknologi terbarunya berkeras supaya Sam segera menghantar prototaip tersebut atau uruniaga mereka akan dibatalkan. Lebih memburukkan  keadaan apabila komponen serta bahagian-bahagian ‘Mantera’ yang telah dimusnahkan telah secara tidak sengaja dihantar ke bahagian lain dunia..kepada seorang remaja bernama Azman, di Malaysia.

Kuala Lumpur, Malaysia

Azman, atau lebih dikenali dan digeruni di alam siber sebagai Dark Robe, adalah seorang pelajar kolej yang mengambil jurusan IT dengan pengkhususan dalam bidang Interaksi Komputer-Insan.Dia, yang merupakan seorang genius dalam bidangnya mendapati dirinya agak sukar untuk menyesuaikan diri dengan kehidupan realiti. Azman seorang yang pendiam dan hanya mempunyai segelintir rakan di kolejnya. Teman baiknya, Kelvin,adalah seorang yang suka berjenaka, dan mempunyai personaliti yang sangat berbeza berbanding sikap Azman. Mereka berasal dari daerah yang sama dan pernah bersekolah di sekolah menengah yang sama. Dalam semester akhirnya, sesuatu yang indah akan berlaku dan bakal merubah kehidupan Azman buat selama-lamanya. Sesuatu yang istimewa tersebut adalah seorang gadis, bernama Deena. Buat pertama kalinya di dalam hidup Azman, dia merasakan dirinya tercabar oleh seorang perempuan.Deena adalah pelajar tahun akhir dalam bidang Robotics, dan menghadiri kelas Interaksi Komputer-Insan yang sama dengan Azman bagi melengkapkan jadual kursusnya.

2 minggu yang lalu, Azman memesan satu set model kit ‘Gundam V’ melalui internet dan dia tidak sabar untuk memasang model kit tersebut untuk menambahkan koleksi Gundamnya. Azman terperanjat apabila menerima sebuah bungkusan kayu yang besar dan berat melalui pesanannya. Di dalam kotak tersebut  terdapat logam dan besi yang tidak diketahuinya. Hatinya terdorong untuk memasang komponen-komponen logam tersebut yang kelihatan hampir menyamai boomerang. Komponen logam tersebut secara tiba-tiba berubah bentuk menjadi sebuah topi keledar. Dengan bantuan topi keledar tersebut,Azman berjaya melihat imbasan penuh skima pemasangan komponen-komponen logam tersebut yang pada akhirnya membentuk sebuah motorsikal. Azman meminta bantuan rakan baiknya,Kelvin untuk membantunya memasang semula komponen motorsikal tersebut. Motorsikal tersebut sebenarnya adalah merupakan satu sistem senjata teknologi maju yang diberi nama ‘Mantera’. Sistem senjata tersebut, sebagai sebuah motorsikal, akan memberikan pergerakan tambahan kepada penunggangnya, namun pada mode pejuang, motorsikal tersebut akan bertukar dan bergabung dengan penunggangnya untuk membentuk pelindung badan ‘exo-robotic’ dan memberikan penunggangnya perlindungan maksimum dan juga kuasa luar biasa.

Azman secara tidak sengaja telah mengaktifkan system Perlindungan ‘Mantera’ dan secara tidak langsung menyebabkan pegawai-pegawai di Weston Technologies menerima amaran pengaktifan system tersebut. Tanpa pengetahuan Azman, tindakannya menghidupkan Mantera telah mencetuskan rentetan peristiwa pada  3 benua yang berbeza dan mencetuskan pertelingkahan antara 2 pertubuhan rahsia: Alliance of Light dan Dark Legion of the Apocalypse untuk memiliki teknologi terbaru ini. Alliance of Light telah berjaya mendapatkan Mantera dan telah menghantar pulang Mantera ke pangkalan rahsia mereka di Dubai bagi tujuan keselamatan. Setelah mengetahui bahawa mereka telah dikalahkan musuh mereka,Dark Legion melepaskan 2 robot pemusnah iaitu Robot Vega ke Bandar Dubai.Maka di sana, bermulalah pertempuran bagi meraih kuasa tertinggi untuk menentukan masa depan umat manusia.

Barisan pelakon filem Mantera:
Tomok (sebagai Azman), Faezah (sebagai Lady X), Jayson, Asyikin Kamal

(sumber: sinemamalaysia.com.my)


Jay Park 'Know Your Name [Teaser] Video Clip

Here's a short video of Know Your Name by Jay Park. This is a great song that gonna make you dance like crazy. Don't forget to watch him live in Malaysia this May 12 and 13.


Need Some Extra Cash? Join Now
PTCBox

Rabu, 9 Mei 2012

Jay Park 'Demon (HD Version) Video Clip

Great dance by Jay Park in his song 'Demon'. Watch the video clip HD below. Enjoy!


Need Some Extra Cash? Join Now
PTCBox

Selasa, 8 Mei 2012

Head on the toilet prank video

Imagine going to the toilet and having a head pop out of the loo! A presentation of the Just For Laughs Gags. JFL, the funny hidden camera pranks show for the whole family.


Need Some Extra Cash? Join Now
PTCBox

Jay Park 'Abandoned (HD Version) Video Clip

Jay Park will perform live in Malaysia this May 12 (1Borneo, KK) and May 13 (Kuala Lumpur). Don't miss your chance to meet him live. And berfore that, enjoy his video clip below 'Abandoned' in HD.



Need Some Extra Cash? Join Now
PTCBox

Isnin, 7 Mei 2012

Breakfast at Ginger's- golden retriever dog eats with hands video

This is funny and awesome video. Seems like the dog has hands or maybe the person have a dog 'head'. Lol..
WATCH VIDEO

Ahad, 6 Mei 2012

American Idol Nerd Audition Video

This is a clips from American Idol with a proper delusional kid who thinks he can sing. Check it out!
WATCH VIDEO

Sabtu, 5 Mei 2012

Fast Finger painting Video



Wow, this person is awesome and talented. Look at his painting! Very unique! He paints by his finger. 

PTCBox

Jumaat, 4 Mei 2012

Funny Office Accident Video

A woman puts an elastic band on a stack of envelopes, only for it to ping off. She then falls off her chair backwards, spilling coffee all over herself! Several other accidents in the background also occur, such as walking into cupboards! The more times you watch it, the more lols you discover!
WATCH VIDEO

Funny toilet to office prank video

They go in this Toilet and they come out into an office! Hilarious! Amazing! Great! LOL!
WATCH VIDEO

Khamis, 3 Mei 2012

Funny commercial ad about the levels of stress at work video

Stress at work? How do you deal with it?
WATCH VIDEO

Rabu, 2 Mei 2012

Funny teamwork video

It's always true that teamwork is the core for excellence result. Just like them!! lol
WATCH VIDEO

Selasa, 1 Mei 2012

Teenage Stars Then and Now Video

Here are pictures of some of the famous stars from when they were young or first started out in the industry. Sorry about the music, they were the only ones that my computer would let me put on. Anyways enjoy!