Eww..tengok tahi pun dah rasa jijik..apa lagi nak makan..hohoho. But, mungkin ada juga segelintir dari masyarakat kita yang tiada kenal rasa jijik pada benda jijik..sebuah restoran di Jepun ini menghidangkan menu kari berperisa tahi..macam mana lah rasanya yer? Siapa pernah makan tahi kat sini?
Kari tahi |
Anyway, menu ini sebenarnya tidak mempunyai campuran tahi. Jadi apakah bahan-bahannya? chef yang memperkenalkan menu ini, chef Ken Shimizu, menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti teh hijau, peria dan serbuk koko untuk menghasilkan kari tahi ini. Menurutnya, campuran bahan-bahan ini bukan saja membuatkan menu kari tahi ini kelihatan seperti tahi malah turut mempunyai rasa seperti tahi.
Chef Ken Shimizu |
Jadi untuk menu ini kelihatan lebih realistik, ia dihidangkan di atas mangkuk yang menyerupai mangkuk tandas.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan