Edisi Blogger: November 2011

Rabu, 30 November 2011

Teknik menulis SEO untuk meningkatkan trafik blog

Pengoptimuman enjin carian, atau SEO, adalah amalan mengkonfigurasi laman web anda supaya ia mudah dijumpai oleh enjin carian. Apabila enjin carian dioptimumkan oleh laman web anda, maka ianya lebih mudah untuk mencari dan kemudiannya lebih banyak pengunjung yang akan datang ke laman web. Beberapa faktor SEO adalah di luar kawalan, seperti beberapa laman web lain yang mengandungi pautan kepada anda. Buat kandungan yang berkualiti untuk menggalakkan orang lain untuk link ke laman web anda, dan menggunakan teknik-teknik menulis SEO untuk pengoptimuman yang lebih baik.

1
Gunakan frasa untuk mewakili topik anda untuk meniru permintaan carian yang berbeza. Sebagai contoh, jika laman web anda adalah mengenai makanan anjing dan salinan anda mengandungi apa-apa yang selain daripada istilah "makanan anjing premium," laman web anda akan terlepas oleh pencari  jenis ungkapan-ungkapan seperti "makanan anjing yang sangat baik" atau "makanan terbaik untuk anjing saya . "Sila rujuk kepada topik anda dengan kombinasi perkataan yang berbeza.

2
Menggabungkan soalan ke dalam teks anda. Seringkali pencari jenis pertanyaan mereka dalam bentuk soalan: "Apakah makanan terbaik untuk anjing saya?" Gunakan soalan sebagai tajuk pos atau barang, serta di dalam badan teks anda. Buka enjin carian, bayangkan anda adalah bakal pelanggan dan jenis pertanyaan carian anda. Menggabungkan frasa carian anda ke dalam teks laman web anda.

3
Tambah teks khusus untuk mengelakkan yang generik. Jika kata kunci anda "makanan anjing," laman web anda boleh berakhir sehingga dikebumikan pada halaman ke-10 hasil carian. Walau bagaimanapun, jika anda menyediakan lebih terperinci, seperti "makanan anjing organik daging mentah," anda mungkin dijumpai oleh pencari yang lebih.

(Sumber: ehow.com)

Cara bagaimana untuk membuat diari makanan dan minuman.

Kecergasan dan makanan adalah kunci kepada cara hidup yang sihat. Diari makanan dan minuman merupakan satu idea baik untuk mencapai matlamat tersebut. Jurnal jenis ini berfungsi sebagai alat untuk membantu anda mengingat semua apa yang anda makan setiap hari, menjejaki kalori, vitamin, dan maklumat nutirisi. Diari makanan dan minuman biasanya digunakan dalam diet para atlit dan mereka yang berkecimpung dalam dunia fesyen. Ianya juga berguna kepada mereka yang ingin mencuba untuk meningkatkan kesihatan diri atau mengurangkan berat badan.

Berikut merupakan cara-cara bagaimana untuk membuat diari makanan dan minuman.

1. Gunakan satu lembar setiap hari. Bina  template peribadi pada setiap lembaran dengan membahagikan muka surat kosong tersebut kepada empat lajur. Lajur pertama diberi tajuk "Masa". DI sini anda akan menuliskan masa bila anda makan dan minum.

2. Bina "Makanan dan Minuman" pada lajur kedua. Di sini anda perlu menulis apa yang anda makan bersama jumlahnya. Ukur dan rekodkan kuantiti sebenar makanan yang anda makan kemudian tuliskannnya. Contohnya, "4 cawan susu".

3. Bina "Kalori" pada lajur ketiga. Tuliskan jumlah kalori setiap item minuman dan  makanan. Anda boleh rujuk jadual kalori di laman my-calorie-counter.com untuk mendapatkan jumlah kalori setiap makanan yang dimakan. Untuk makanan dalam bungkusan, sila rujuk maklumat nutrisi.

4. Kemudian bina lajur "Mood dan Fikiran". Tuliskan apa perasaan dan apa yang difikirkan oleh anda semasa makan dan selepas makan. Jika anda seronok, tertekan atau hyperaktif, tuliskan persaan sedemikian dengan lebih terperinci. Ia penting untuk mengetahui bagaimana reaksi anda terhadap makanan-makanan tertentu yang anda makan.

5. Tambahkan semua jumlah kalori pada setiap penghujung hari anda. Anda perlu menjejaki makanan yang anda makan dalam setiap minggu.

Diharapkan agar cara-cara bagaimana untuk membuat diari makanan dan minuman tersebut dapat memberi manfaat dalam kehidupan kita sekalian.

(Sumber: ehow.com)

[KESIHATAN] Di mana nak cari diari makanan online?

Diari pemakanan boleh menjadi satu aset penting kepada seseorang yang mahu mengrangkan atau mengekalkan berat badan, atau hanya sekadar untuk mengetahui adakah mereka mengambil makanan yang sihat dalam kehidupan mereka. Kajian mendapati bahawa individu yang menjejaki pengambilan makanan mereka lebih banyak menurunkan berat badan.

Sekiranya anda memerlukan bantuan bagaimana membuat diari pemakanan yang betul secara online, laman-laman web di bawah boleh membantu.

1. TheDailyPlate
Laman web ini membantu seseorang untuk mengambil makanan dengan pintar. Mempunyai pengira kalori dan perancang hidangan serta mengandungi rancangan-rancangan menurunkan berat badan (weight loss plans). Boleh diakses secara percuma.

2. NutriDiary
Mempunyai diari pemakanan yang boleh digunakan secara percuma. Pengunjung juga boleh mengemukakan soalan kepada pakar. Log hidangan, lihat laporan perkembangan dan periksa jisim badan.

3. MyFoodDiary
Diary pemakanan secara online ini boleh digunakan secara percuma selama seminggu. Selepas itu, pelanggan boleh membuat keputusan sama ada mahu atau tidak untuk meneruskan langganan bernilai $9 sebulan. Laman ini menawarkan log makanan dan senaman serta ciri-ciri mudah alih yang lain.

4. MyNetDiary
Diari pemakanan ini menggabungkan ciri-ciri dalam talian dan sosial. Dengan kos sekitar $9 sebulan, pelanggan boleh memperoleh laporan yang boleh dicetak, aplikasi iPhone percuma, dan banyak lagi. Dan sudah tentu terdapat kemudahan untuk menjejaki jumlah kalori, lemak, dan informasi nutrisi yang lain.

5. FitDay
FitDay menawarkan keahlian percuma dan premium. Anda boleh mengaksesnya secara percuma namun sekiranya anda ingikan asas-asasnya, silalah upgrade. Laman ini menawarkan faedah-faedah seperti penetapan matlamat, pengiraan kalori, dan keupayaan untuk mempelajari lebih banyak mengenai nutrisi.

Demikianlah antara laman-laman web terbaik yang boleh digunakan untuk mencari diari makanan secara online. Enjoy!

(Sumber: eHow)

Jumaat, 25 November 2011

Pemberita Ini buat isyarat 'F*CK YOU* kepada OBAMA

Ini lah pembaca berita dari Russia yang telah menunjukkan isyarat jari tengah yang dianggap menghina Presiden Amerika Syarikat semasa membacakan berita secara langsung.
Tatyana Limanova menunjukkan jari tengah ketika membacakan berita mengenai APEC. Sumber: The Telegraph

LIHAT VIDEO DI SINI
Pemberita wanita ini juga sebenarnya pernah memenangi anugerah pemberita terbaik di Russia. Tindakkannya itu kini menjadi bualan hangat di internet yang kini telah tersebar secara meluas. Sumber: The Telegraph

Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com

Khamis, 24 November 2011

The Extinction of "Thank You"

This is according to a research in United Kingdom. It is considered one of the basics of politeness, but saying "thank you" may be dying out, according to new research. Rather than failing to show gratitude, however, we are simply using other words. In fact, one in three people say they usually use another word to express gratitude.

Among the most popular phrases were the less formal “ta” and “cool” as well as the French word “merci”. Although the average Briton still says thank you up to 5,000 times a year, the results indicate an increasingly casual way of speaking, with 40 per cent believing they use “thank you” less than previous generations. The poll by television channel Food Network UK to coincide with the launch of Thank You Day also showed that one in 20 said “nice one” instead.

But 95 per cent still believe good manners are important and eight in 10 Britons say they are polite. Nick Thorogood, the managing director of Food Network, said: “This highlights that taking the time and effort to say thanks is still very important to us. People will always find the way that works best for them.”
"It is interesting to see what the act means to different people." Source: The Telegraph



Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com

Siapa pulak yang akan menjadi Superstarz Twisties lepas ni?

Whoa!! hebat-hebat peserta program Superstarz Twisties ni...masing-masing nak menang..huhu..siapa tak nak menang kan...buat pa nak ikut kalau tak nak menang hadiah utama RM20,000..bukan itu saja, pemenang juga akan mendapat spot di MTV serta single recording...huh, bukan calang-calang..
Picture by Superstarz Twisties
sekarang ni dah sampai ke 8 finalis terakhir yang masih terus berjuang untuk mempersembahkan bakat nyanyian masing-masing..Ketahui senarai 8 peserta akhir di SINI..dengan diadili oleh juri juri hebat seperti Nadhira, JD(Pop Shuvit), dan Sasi the Don, persaingan menjadi juara sememangnya sukar.

So, kalau korang nak tahu lebih lanjut mengenai Twisties Superstarz ni, korang pergi je kat fesbuk mereka. Kat sana lagi tepat, terang, dan padat lagi penerangannya..


Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com

Apa yang hebat sangat dengan 2PM?

Hebat sangat ke 2PM tu sampai berderet sumandak-sumandak yang tergila bayang dengan mereka? huhu...besa lah kan, sekarang ni sedang demam K-POP kat Malaysia..M-POP bila lagi..ni kepada minah-minah dan mamat-mamat yang sedang gila bayang dengan 2PM, dah booking tiket konsert jelajah dorang ke? Ya, 2PM live in Malaysia this Friday at Stadium Negara.. Untuk info, pergi jer kat EC..saya tak dapat pergi..sebab memang tak nak pergi pun..besa lah orang jauh.
Mamat-mamat Korea yang hensem..2PM
Yang sebenarnya, saya pun minat juga dengan group2 korea ni especially SUJU...2PM kureng sikit..mungkin tak berapa kenal..belum jumpa lagi di KK..(macam lah dah jumpa SUJU)..Wonder Girls pun saya minat gak..tapi pada lagu mereka yang femes tu saja...apa kunun namanya tu...'Nobody nobody but you..clap clap clap clap..sambil angkat2 kaki' 

Yang bikin saya kepelikan ialah pasal nama2 group k-pop yang memang unik2 semuanya...kenapa dinamakan 2PM? pas tu ada lagi 4Minute...One Second ada ker?? huhu..anyway, disebabkan oleh kepelikan dan keunikan nama band itu lah salah satu faktor kepada ke'femes'an band tersebut..

Bila dengar pasal konsert 2PM kat Stadium Negara ni, teringat pulak dengan anak buah saya yang seorang tu..lelaki..minat sangat tengok K-POP kat Hitz.tv...sampai bergaduh tukar chanel..kalau la dia tinggal dekat dengan Stadium Negara..mungkin dah buat muka sposen depan mak bapak dia..mintak duit beli tiket nonton 2PM..

Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com

Rabu, 23 November 2011

Cubaan Bakar Bakakuk untuk hapuskan bukti

Ni lagi satu kes yang melibatkan senapang buatan sendiri a.k.a Bakakuk. Gara-gara tertembak anak sendiri dengan tidak sengaja, seorang lelaki cuba untuk menghapuskan bahan bukti tersebut dengan membakarnya. Namun sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya jatuh ke tanah juga..at last, ketahuan oleh polis..huhu..

myMetro.com melaporkan:-
JASIN: Selaras senapang patah buatan sendiri yang dipercayai digunakan dalam kejadian seorang kanak-kanak lelaki Orang Asli berusia dua tahun maut akibat terkena tembakan ditemui di belakang rumah keluarga mangsa di Kampung Baru Orang Asli Gapam, dekat sini, petang, kelmarin.

Senjata berkenaan ditemui sepasukan pegawai dan anggota dari Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jasin kira-kira jam 2 petang selepas soal siasat dilakukan terhadap bapa mangsa yang berusia 31 tahun yang kemudiannya menunjukkan lokasi dia membuang senapang patah itu.
Senapang patah itu ditemui dengan mempunyai kesan terbakar di bahagian pemegangnya dan masih mempunyai laras.

Ketua Polis Daerah Jasin, Deputi Superintendan Che Suza Che Hitam, berkata senjata itu ditemui kira-kira 100 meter di kawasan semak di belakang rumah suspek dan lelaki terbabit yang juga suspek utama memandu polis ke lokasi itu.

Katanya, suspek dipercayai cuba menghapuskan barang bukti dengan membakar senjata itu sehingga menyebabkan bahagian pemegangnya rosak.


Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com

Selasa, 22 November 2011

Jurulatih Indonesia pun akui kehebatan KFCM

First of all..big big congrats to the Malaysian Football team kerana berjaya mempertahankan pingat emas Sukan SEA kali ini. Sangat berbangga dengan pencapaian mereka yang bermain dengan penuh semangat walaupun dihujani dengan sorakan penyokong tuan rumah. 

Menurut laman web berita online Indonesia, lisuskompas.com, jurulatih pasukan U-23 Indonesia, Rahmad, akur akan kehebatan team Malaysia terutama penjaga gol Khairul Fahmi Che Mat yang lebih bersedia menghadapi penentuan sepakan penalti. 


JAKARTA, KOMPAS.com — Tim Nasional U-23 Indonesia secara menyakitkan takluk 3-4 lewat adu penalti dari timnas U-23 Malaysia dalam laga final SEA Games cabang sepak bola, di Gelora Bung Karno, Senin (21/11/2011). Mimpi untuk meraih emas pertama sejak tahun 1991 sirna sudah.
Babak penalti dilakukan karena laga berakhir 1-1 sampai akhir babak tambahan. Bek Gunawan Dwi Cahyo menjadi algojo pertama yang gagal mengeksekusi penalti. Bola yang ditembakkannya membentur tiang gawang.

Peluang Timnas U-23 kembali terbuka setelah kiper Kurnia Meiga menggagalkan sepakan penalti Ahmad Fakhri. Namun, kabut kelam kembali menaungi Egi Melgiansyah dkk setelah Ferdinand Sinaga gagal menyelesaikan tugasnya. Eksekusinya digagalkan oleh Che Mat Khairul Fahmi. Harapan Indonesia pun pupus saat pemain kelima Malaysia, Bakhtiar Baddrol, berhasil menaklukkan Kurnia Meiga.

"Sebelum adu penalti sebenarnya kita sudah siap. Namun, setelah melakukan adu penalti, Malaysia terlihat lebih siap. Beberapa pemain mereka juga sudah berpengalaman, seperti kiper mereka," ujar Pelatih Timnas U-23, Rahmad Darmawan, dalam konferensi pers setelah laga.

"Sementara ada beberapa pemain kita yang tidak siap. Makanya, beberapa dari mereka terpaksa saya dorong untuk mengambil eksekusi penalti," lanjutnya.
Rahmad membantah ketidaksiapan timnya ini karena mereka memang tidak punya waktu mempersiapkan diri untuk menjalani adu penalti. Timnas U-23, katanya, sudah mempersiapkan diri untuk menghadapi situasi ini, bahkan sebelum semifinal.
"Tetapi, belum tentu juga kami bisa menang. Karena di pertandingan besar, (yang diperlukan) bukan hanya skill, tetapi juga mental," tuturnya.
Rahmad kemudian menyampaikan permohonan maaf karena gagal memenuhi harapan masyarakat Indonesia. "Ini yang bisa saya persembahkan," tukasnya.


Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com

Pasal pensel warna pun gaduh ka?

Ayoyo..kenapa ini harus terjadi? Tak kan pasal pensel warna je pn nak gaduh..pukul sna sini..teriak nangis mcm monyet beranak..tak boleh ke kamu share-share..huhu..buat pening kepala je la..i need panadol soluble right now!! Nasib baik la korang ni masih lg bebudak kecil berumur setahun jagung.. Jangan sja nanti jd mcm apa yg si kawan ckp masa kat sekolah menengah..masa kecil berebut mainan, bila dewasa pula berebut teman wanita/lelaki..dah tua kerepot nanti berebut harta..adoi..ini lah akar kepada tercetusnya perang saudara..so, teach our kids to share from the very beggining..anak2, jangan gado-gado ya..kmu berkongsi je paper dan pencil color tu..kalau tak cukup nanti kta g beli 2 kotak kat kedai..peace..

Isnin, 21 November 2011

Proud dengan team bola sepak Malaysia di sukan SEA

Apapun keputusan antara Malaysia vs Indonesia nanti, sebagai Malaysian, sy berbangga dgn mereka..kalau kalah, kta trus skong..kalau menang, esok cuti..hehe..biar harimau mengaum d sarang garuda sampai bergelora..Malaysia Boleh..dan lagi satu, tahniah kpd atlet2 renang berirama yg menyapu bersih smua pingat emas..wow!

[REVIEW EBOOK] 7 Hari Saja..Anda pasti boleh bermain gitar!...Boleh ke?

Anda teringin sangat ke nak main gitar sepandai John Meyer? Atau macam Yuna? atau pun memang anda berangan nak jadi penyanyi femes suatu ketika nanti?

Mungkin eBuku BELAJAR GITAR DI RUMAH DENGAN CEPAT & MUDAH DALAM MASA 7 HARI yang ditulis oleh M. Iskandar ini dapat membantu anda..

Bayangkan di saat ini, anda sedang memetik gitar sambil rakan-rakan anda menyanyikan sebuah lagu yang sedang popular di radio. Kemudian anda memainkan sebuah lagu lain dan diikuti beberapa buah lagu yang sangat popular. Anda memetik gitar secara automatik tanpa perlu melihat fret gitar. Semua rakan-rakan anda berasa kagum melihatnya dan memandang anda sebagai seorang guitarist yang handal.

Tetapi mereka tidak tahu sebelum ini anda langsung tidak tahu bermain gitar. Mereka tidak tahu bahawa anda mempelajari gitar dalam masa yang amat singkat. Anda mempelajarinya dengan satu TEKNIK rahsia yang langsung tidak diketahui mereka. Disebabkan tidak tahu TEKNIK rahsia ini, mereka menganggap anda adalah seorang guitarist yang sangat berpengalaman.
Apakah TEKNIK rahsia itu? Semuanya akan diterangkan secara lebih terperinci dan mudah difahami dengan bantuan gambar rajah di dalam eBuku yang dihasilkan oleh M.Iskandar.

Kenapa anda harus berlaki ke kedai buku yang jauh dari rumah atau bersusah payah membayar guru muzik yang mahal semata-mata untuk menguasai TEKNIK bermain gitar padahal anda boleh memilikinya SEKARANG hanya melalui skrin komputer...


Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com

Sabtu, 19 November 2011

Talam rotan pertamaku di kursus kraftangan

What!! dalam banyak-banyak kursus, kursus kraftangan juga yang engko pergi! huhu..anyway, memang dari dulu pun saya nak sangat belajar buat kraftangan terutamanya kraftangan rotan. Kenapa? sebab saya tertarik dengan keunikan seni krafnya...ceewah! 

Kursus tiga hari ni telah dianjurkan oleh pihak Yayasan Sabah kat kampung saya pada 14 - 16 November lalu. Tak ramai yang dapat ikut sebab kuota 15 orang je. Nasib baik ada orang tolong daftarkan saya awal-awal. Rasa bertuah sebab dalam usia muda ini dapat mempelajari teknik-teknik asas membuat kraftangan. 

Antara hasil-hasil kraftangan para peserta.

Ini lah talam rotan pertamaku..a bit ugly but it's okay for the first timer..masih banyak yang perlu ditingkatkan.

Peserta sedang menunjukkan hasil kraftangan mereka dengan bangga!! heeee
Kalau diikutkan memang saya lah peserta paling 'tidak pandai buat talam rotan'..selalu saja menjadi orang terakhir yang menyiapkan kerja kraf. Tapi apa pun itu adalah perkara biasa bagi orang yang baru pertama kali mencuba sesuatu yang baru. Nasib baik lah banyak 'orang lama' yang turut mengikuti kursus itu..so, banyaklah sumber panduan tuntuk ajar yang boleh diperoleh selain daripada tunjuk ajar yang diberikan oleh guru yang mengajar..Sebenarnya membuat talam rotan ini tak lah susah sangat. Bila dah tahu asas membuatnya maka senanglah 'modify' bentuk-bentuk talam rotan yang lain. .

Oh ya, sekarang ni pihak Yayasan Sabah sedang bergiat aktif dalam memberikan kursus-kursus kraftangan di   seluruh negeri. So. kepada kamu-kamu yang berminat mempelajari teknik asas membuat talam rotan ni maka cepat-cepat la booking nama jika ada pihak yang menganjurkan kursus di tempat berhampiran anda. Bila dah pandai buat hasil kraftangan rotan ni, bukan saja boleh dijadikan sebagai 'side income' malah turut mengekalkan warisan kraftangan yang menjadi tradisi turun temurun..

Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com

Jumaat, 11 November 2011

Ayam berbulu pelik ini memang jinak dan pandai bergaya

Ayam ni memang unik. Walaupun sudah tua bangka dan daging dah kenyallll tapi si ayam tetap juga pandai buat gaya ala-ala ayam serama..huhu..

Gaya minta "potinduk"

Gaya tunjuk bulu 

Cubaan buat "chickwalk"

Anyway, ini adalah ayam kampung kat rumah yang memang tak bergitu cantik. Nak makan pun tak selera. Dan kalau korang nak tau, ayam ni adalah 'handicap'. Kaki sebelah cacat!..huhu..tapi yang penting, ayam ni jinak.

Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com

Sabtu, 5 November 2011

[PELIK] Tunggu duit tapi ular yang keluar dari mesin ATM

Kejadian ini memang benar-benar berlaku di sebuah pekan kecil yang terletak di kawasan Northern Basque, Sepanyol. Ianya dialami oleh seorang lelaki pertengahan umur yang berhenti untuk mengeluarkan duit di sebuah mesin ATM semasa dalam perjalan ke tempat kerja.
Ular yang keluar dari mesin ATM itu. (sumber: Metro.co.uk) 
Walaupun terkejut dan bergelut dengan kemunculan ular itu, lelaki tersebut berjaya mengambil wang kertas yang keluar dari mesin ATM.

Keadaan mesin ATM itu yang ditempatkan di kawasan luar bandar menjadikannya sebagai sasaran haiwan seumpama itu untuk dijadikan sarang. Namun demikian, polis juga tidak menolak kemungkinan bahawa ular tersebut telah ditempatkan ke dalam mesin ATM itu untuk mengenakan orang lain. (Sumber: metro.co.uk)


Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com

Selasa, 1 November 2011

[HEALTH] Happier people live longer lives, true or false?

Yup, Older people live longer if they are happier, according to new research into the importance of emotional wellbeing.

A study of 3,800 people aged 52 to 79 found that those who rated their happiness the highest were significantly less likely to die in the following five years than those who were least content. Even after taking into effect the impact of age, disease and lifestyle factors on people's happiness, researchers found that the happiest group had a 35 per cent lower risk of death than the least happy. Although the results do not prove whether happiness actually causes longer life, they back up previous research which links wellbeing and a positive outlook to longer life. Prof Andrew Steptoe, who led the study, said: "The happiness could be a marker of some other aspect of people's lives which is particularly important for health.

"For example, happiness is quite strongly linked to good social relationships, and maybe it is things like that that are accounting for the link between happiness and health."

While previous studies have asked participants to rate their happiness over a specific time period – the past month, for example – the latest survey assessed people's mood at four points on a particular day. This reduced the risk that people's memories of how happy they had been would differ from reality and confound the results, the team from University College, London said. Happiness was measured using ecological momentary assessment (EMA), in which participants were asked to give themselves a mark from one to five in several categories. Positive affect – the measure used to designate how happy they were overall – was taken as a combination of people's self-reported scores for happiness, excitement and contentment.
Participants were also asked to assess their levels of worry, anxiety and fear, but after controlling for conditions such as depression the researchers found no connection between these negative feelings and a shorter lifespan. Prof Steptoe explained: "On a five point scale you could feel four points happy and two points worried at the same time. It is not a single dimension you are looking at, it is much more complicated than that." Writing in the Proceedings of the National Academy of Sciences journal, the researchers reported that five years on from their assessment, just 3.6 per cent of the happiest participants – those who had the highest positive affect – had died.

In contrast, some 4.6 per cent of those who were averagely happy and 7.3 per cent of the group with the lowest positive affect had died during the same time frame. After accounting for factors including depression, physical health and wealth, the researchers found that the happiest people were more than a third less likely to die. Dr Ros Altmann, director general of Saga, said: "This study certainly fits in with our philosophy which is that if you want to have a happy and fulfilling life then you will benefit from it.

"We do believe that there is a definite connection between happiness and longevity and this is yet another study that upholds that link." Source: The Telegraph


Read my sikarap blog at http://www.nancypoh.com